Dokuz Eylül'de tiyatro günü

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylülde tiyatro günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 14:39

Dokuz Eylül'de tiyatro günü

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Tiyatro Topluluğu'nda temel oyunculuk eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, 7 ayrı oyun ile izleyici karşısına çıktı.

52 saatlik temel oyunculuk eğitiminin ardından sahneye çıkan öğrenciler teoride aldıkları eğitimlerini pratiğe dönüştürme fırsatı buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda 7 farklı oyunla gerçekleşen etkinlikte izleyiciler keyifli dakikalar yaşadı. Ücretsiz olarak sahnelenen oyunlara yoğun katılım gösterildiğini belirten topluluk eğitmeni Mustafa Burak Dikilitaş, "50 kişilik ekiple etkinlik kapsamında 7 oyun sahneledik. Bunlardan 2 tanesini bizler yazdık, 5 tanesi ise hazır oyunlardı. Bu etkinlik aslında oyuncu arkadaşlarımız için eğitimimizin de birer parçasıydı. Oyunlarda nerede hata yaptık doğru yaptık görme imkanına sahip olduk" dedi.

Her sene kendilerine bir tema seçtiklerini belirten Dikilitaş, "Bu sene de savaşın dünyaya zararları ve kadınlara olan şiddete dikkat çekmek istedik. Bu bağlamda oyunlarımızı seçtik. Hedefimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye çapında düzenlediği 'Hayallerini Sahneye Taşı' tiyatro yarışmasında ödül kazanmak" diye konuştu.

İlgi ile izlenen oyunların sonunda bazı oyunculara çeşitli dallarda ödüller verildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!