Dokuz Eylül’de tiyatro günü

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylül’de tiyatro günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 13:11

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Tiyatro Topluluğu Tiyatro İmyo ‘Temel Oyunculuk Eğitimleri kısa oyunlar günü’ kapsamında 8 Aralık Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi konferans salonunda öğrencilerle buluştu.

Haberin Devamı

Serdar YILMAZ - Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Tiyatro Topluluğu Tiyatro Topluluğu Tiyatro İmyo Temel Oyunculuk eğitimleri kısa oyunlar günü kapsamında 8 Aralık Cuma günü Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi konferans salonunda yedi adet oyunla öğrencilerle buluştu. 52 saatlik temel oyunculuk eğitimini başarıyla tamamlayarak sahneye çıkan öğrenciler izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

 

Ücretsiz olarak sahnelenen oyunlara yoğun katılım gösterildiğini belirten topluluk eğitmeni Mustafa Burak Dikilitaş ‘’ Etkinlik kapsamında 7 adet oyun sahneledik. Bunlardan 2 tanesini bizler yazdık 5 tanesi ise hazır oyunlardı. Bu etkinlik aslında oyuncu arkadaşlarımız için eğitimimizin de birer parçasıydı. Oyunlarda nerede hata yaptık doğru yaptık görme imkanına sahip olduk. ‘’ dedi.

 

Haberin Devamı

Her sene kendilerine bir tema seçtiklerini belirten Dikilitaş bu sene ‘’Bu sene de savaşın dünyaya zararları ve kadınlara olan şiddete dikkat çekmek istedik. Bu bağlamda oyunlarımız seçtik. Hedefimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye çapında düzenlediği ‘ Hayallerini Sahneye Taşı’ tiyatro yarışmasında ödül kazanmak’’ dedi.

 

Öğrenciler tarafından yoğun katılım gösterilen oyunların sonunda bazı oyunculara çeşitli dallarda ödüller verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!