Dokuz Eylül'de tercih zamanı

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylülde tercih zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 14:17

Dokuz Eylül'de tercih zamanı

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından düzenlenen 'Üniversitem Dokuz Eylül-Tercih Günleri', 9-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında DESEM'de gerçekleştirilecek. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kariyer yolculuğunda doğru ve bilinçli başlangıçlar yapmanın başarıyı beraberinde getirdiğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adayların doğru tercihi yapmaları için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda 9-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Dokuz Eylül Sürekli Eğitim Merkezi'nde (DESEM) 'Üniversitem Dokuz Eylül-Tercih Günleri'ni düzenleyen DEÜ Kariyer Planlama Koordinatörlüğü, bilim insanı ve alanında uzman isimlerden oluşan bir ekiple adayların üniversite, kariyer, bölümler ve sosyal olanaklar hakkında bilgi almalarını sağlayacak.

İki gün boyunca devam edecek etkinlikle ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığı bilgisini veren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite ve meslek seçmenin bir sonuç değil; kariyer yolunda başlangıç olduğunu söyledi. Bilim dünyasının köklü ve prestijli kurumlarından biri olan Dokuz Eylül'ün öğrencilerine birçok imkanı sunduğunu vurgulayan Rektör Hotar, "YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınav maratonu da sona erdi. Şimdi tercih dönemi başladı. Aslında bu, kısa bir süre ancak adaylar için hayati derecede önemli, çünkü atacakları her adım, yapacakları her tercih, mesleki kariyer yolculuğunda onları doğrudan etkileyecek. Dolayısıyla düzenleyeceğimiz bu etkinlik, adayların üniversitemizi tanımaları ve bilinçli başlangıçlar yapmaları için de bir fırsat olacak" diye konuştu.

ÜST DÜZEY EĞİTİM SUNUYORUZ

Tercih sürecini sağlıklı sürdürmenin her noktada önemli olduğunu vurgulayan Rektör Hotar, "Adayların ilgi duydukları, hayal ettikleri mesleğe uygun seçimler yapması gerekiyor. Bu durum, her şeyden önce zaman ve emek kaybını önlüyor. Kişinin moral ve motivasyonunu da artıyor. Biz, bu etkinliklerle adaylarımıza öncülük ediyor; onları ve aileleri bilgilendiriyoruz. Üniversitemiz evrensel ve nitelikli bilim anlayışı, ulusal ve uluslararası başarıları, muazzam sosyal ve kültür imkanları, barınma ve değişim programları, burs olanakları ile en üst düzeyde eğitim sunuyor" diye konuştu.

TÜRKİYE ORTALAMASINA DİKKAT ÇEKTİ

Her yıl, YKS'de yüksek puan alan ya da sıralamalarda üstte yer alan adayların DEÜ'yü tercih ettiğini belirten Rektör Hotar, "Bu seçimde üniversitemizin sunduğu olanakların, güzel İzmirimizin sosyal hayatının rolü çok büyük. Biz sadece mesleki eğitimde ya da bilimsel çalışmalarda değil; aynı zamanda hayatın her alanına mensuplarımızla dokunuyoruz. Yaklaşık 80 bin öğrencimiz, 3 bin 200'den fazla akademik personelimiz bulunuyor. Her akademisyenimize 25 öğrencimiz düşüyor ki; bu rakam 47 olan Türkiye ortalamasının çok altında. Dolayısıyla büyük ailemizin her ferdi, rahatlıkla birbiriyle iletişim kuruyor" dedi.

ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI FIRSATI

Öğrencilere yandal ve çift anadal imkanı sunduklarını da kaydeden Rektör Hotar, sözlerini şunları söyledi:

"Öğrencilerimize Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi değişim programları ile AB projelerinde yer alma fırsatları da sunuyoruz. Küreselleşen dünyada bu, öğrencilerimiz açısından oldukça önemli. Örgün ve ikinci öğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim verirken; DEPARK, DETTO ve BİO İzmir gibi yapılarımızla üniversite sanayi işbirliği, teknoloji transferi, moleküler düzeyde araştırmalar yapabiliyoruz. Bu ekosistem, öğrencimizin hayata bakışını ve algısını daha da güçlendiriyor. Bizler, mensuplarımızın mutlu, huzurlu ve başarı dolu bir hayat yaşamasını arzuluyoruz. Öğrencilerimizin bundan sonra da kaygı ve korkulardan uzak durarak, ülkemizin ve bilim dünyasının geleceğine katkı sağlayacaklarına inanıyoruz. Bu duygularla adaylarımıza 'Dokuz Eylül ile kariyerinize sahip çıkın' diyoruz."

KAMPÜSE SERVİS KALKACAK

Etkinlik gününde DESEM'e gelen adaylar, tercih robotu ile birçok parametreye göre arama yapabilecek. Kampüsleri ziyaret etmek için adaylara servis desteği sağlanırken; adaylar, bölümlerdeki ilgili personelden 10.00- 16.30 saatleri arasında bilgi alabilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!