Dokuz Eylül Üniversitesi'nde FETÖ'den 8 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Dokuz Eylül Üniversitesinde FETÖden 8 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 17:57

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde FETÖ'den 8 tutuklama

Haberin Devamı

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA) - DOKUZ Eylül Üniversitesi'nde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda aralarında profesör ve doçentin de bulunduğu halen görevde lan, açığa alınan ve ihraç edilen 28 kişi  gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 15 kişiden 8'i tutuklanırken, 7 kişi adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Gözaltındaki 13 kişinin sorgusunun sürdüğü belirtildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz’ın talimatı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü  Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 Mayıs ta  FETÖ/PDY’nin Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda üniversitede çalışan 7 profesör, 3 doçent, 3 yardımcı doçent ile  tekniker ve hemşirelerin de yer aldığı gözaltı kararı verilen 36 kişiden 28'i yakalandı. Bu kişilerden 8'inin halen üniversitede görevli olduğu, diğerlerinin ya ihraç edildiği ya da açığa alındığı belirtildi.
 FETÖ/PDY üyesi oldukları ve örgütün kriptolu haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı ileri sürülen şüpheliler, sağlık kontrolü ardından emniyete götürüldü. Emniyette işlemleri tamamlanan 15 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen bu kişilerden aralarında 4 profesörün de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 7'si adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Tutuklanan profesörlerden 3'ünde ByLock olduğu belirtildi.
Gözaltındaki 13 kişinin emniyetteki sorgusu devam ederken, bu sabah yapılan  operasyonun ikinci dalgasında da 11 öğretim üyesi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Bu kişilerin örgütün haberleşme sistemi ByLock kullandığı ileri sürüldü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!