Dokuz Eylül KYK'yı takdimimdir

Haberin Devamı

WEB sitelerinde açıklanmış vizyon cümlesinde, “görebildikleri en uzak nokta”yı, “Türkiye’nin en iyi öğrenci kulübü olmak” diye tanımlamışlar. “Ama” diyorlar devamında, “bunu, bölgesel sorumluluk bilinciyle misyon edindik…” Sonra da ekliyorlar: “İş dünyası ile yakınlaşacağız, bireysel gelişimi önemseyeceğiz ve Dokuz Eylül’lülük Ruhu’nu hep ön plânda tutup, yaşatacağız...”
 Şaka bir yana, 20. yüzyılda (1998 -1999 öğretim yılında...) temelleri atılmış KYK’nın... “Kariyer ve Yönetim Kulübü”, faaliyetlerinin her aşamasında Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin görev aldığı, kâr amacı gütmeyen, gönüllü bir organizasyon. “Üniversite öğrencilerinin sosyal, kültürel ve akademik yaşantılarında bir takım değişiklikler yaparak onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı, iş dünyası ve akademik çevreleri bir araya getirerek şehrimizde ve üniversitemizde yeni ve yararlı bir süreç yaratmayı” amaçlıyorlar. Bu doğrultuda, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Uniaktivite işbirliği ile 2003 ve 2006 yıllarında Türkiye çapında gerçekleştirilen yarışmada, “En Aktif İş ve Kariyer Kulübü” kategorisinde “En Aktif 2. Kulüp” ödülünü almışlar ama bu onlara yetmiyor. “Citius, altius, fortius...” diye rüzgârlanmaya devam ediyorlar.
Türlü-çeşitli, irili-ufaklı etkinlikleri arasında özellikle bir tanesi var ki, geride kalan 11 yılın resmine bakınca, adetâ “geleneksel bir beklenti” haline gelmiş meraklısı için; onun adı “Kariyer Kongresi...” Üyelerine gönderdikleri 12. davet mektubundan bir bölümü paylaşmak isterim:
 “...Kariyer Kongresi’12 organizasyonunun çalışmalarını tamamlamaktan dolayı yönetim kurulu üyeleri olarak büyük bir mutluluk yaşamaktayız. Kongre yolculuğumuza; kongre sürecinin kulüp üyelerimiz için bağlayıcı ve bütünleştirici özelliğinin farkında olarak ve elimizde bulunan büyük mirastan her gün kendimize ve kulübümüze artı katacak dersler çıkararak başladık. Bu yolculukta geçmişten aldığımız edinimlerle, geleceğe de resim oluşturacak bir mirasın temellerini atmayı hedefledik... / 27-28-29-30 Aralık tarihinde Antalya’nın gözde otellerinden olan World Of Wonders Topkapı Palace Otel’de gerçekleştirecek olduğumuz Kariyer Kongresi bu yıla özgü yeniliklerle dolu. Daha çok üyemiz katılım gösterebilsin diye kontenjan sayısını 150’ ye çıkarttık. Aynı zamanda daha çok eğitim, daha çok birlikte KYK, dolu zaman için kongre günümüzü uzatıp 3 gece 4 gün olarak belirledik...”
Bu yılki kongrenin teması, “Yönetim ve Organizasyon”. İlker Kaldı, “Profesyonel Yönetim Becerileri”, Yücel Atış, “Liderlik” ve Kerem Şenoğlu da “Problem çözme ve karar alma” hakkında konuşacaklar. Yasemin Sungur, “Ekip Olma Üzerine” bir Workshop yönetirken, bendeniz de (siz bu satırları okurken) “Kriz yönetimi”ni anlatıyor olacağım... Genç dostlarımı kutluyorum!

Haberin Devamı

Biraz da KSK’nın gündemi

Haberin Devamı

“Futbol Şubesi bir karadeliktir”  yazıma farklı tepkiler geldi. Sosyal medyada, zarif bir eleştiriyle sormuşlar: “...nerden çıkarmış mali kaynakların basketbol şube için el titreyerek kullanıldığını veya basketbol şubenin üvey evlat kaldığını... Merak ettim, Sayın
Nihat Demirkol hangi yıl için yazdı bunu?” Cevabını, daha 10 gün geçmeden okuduğumuz bir başka gazete haberiyle verelim: “...Başkan Cihan Büyükoral’ın, Onursal Başkan Selçuk Yaşar’dan, -gelecek sezon (?!) basketbola verilecek bütçenin bir kısmını- şimdiden almak istediklerini söylediği öğrenildi.” Yazı tazedir Efendim; dumanı üstünde...

 

Yazarın Tüm Yazıları