‘Dokunulursa güçler ayrılığı zarar görür’

Güncelleme Tarihi:

‘Dokunulursa güçler ayrılığı zarar görür’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 09:44

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisinin (FN) lideri Marine Le Pen, milletvekili dokunulmazlığın kaldırılmasına karşı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

LE Pen, BFMTV-RMC radyo kanallarının ortak yayınında verdiği röportajda, milletvekili dokunulmazlığın kaldırılmasına tamamen karşı olduğunu kaydederek, “Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılır ve milletvekilleri hakkında yapılan işlemlerin denetimine son verilirse, güçler ayrılığı ortadan kalkmış olur. Bu da demokratik işleyişe zarar verir” dedi.
Dokunulmazlığın milletvekillerinin yargıdan muaf tutulacağı anlamına gelmediğini ifade eden Le Pen, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) milletvekilleri hakkında yapılan işlemlerin vekilin siyasi itibarını zedeleme amaçlı olup olmadığını denetleyen bir birim bulunduğunu, dolayısıyla bu örnekte milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının bir zararı olmayacağını kaydetti.
İki hafta önce yapılan AP Genel Kurulu’nda, meclis üyesi Le Pen’in Fransa’da hakkında dini ve ırkçı nefret içeren hakaret ve iftirada bulunma suçundan devam eden yargılama nedeniyle milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!