‘Dokunulmazlık’ yine masada

Güncelleme Tarihi:

‘Dokunulmazlık’ yine masada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 10:33

Meclisin bu haftaki en önemli gündemi, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifi olacak.

Haberin Devamı

Çıkan kavga nedeniyle dokunulmazlık teklifini görüşemeden toplantıyı bitiren Anayasa Komisyonu bugün yeniden toplanacak. Toplantı için basın mensuplarının belli bir bölgede durması, vekillerin tek danışmanının salona girmesi, kapıda polis beklemesi gibi önlemler alınacak.

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Genel Kurul’da, bugün HDP’nin, “başta hidroelektrik santraller olmak üzere Cerattepe, Yeşil Yol, Kuzey Marmara Otoyolu ve diğer büyük projelerle ekolojik yıkım gerçekleştirildiği ve bu yıkımda sorumluluğu bulunduğu” iddiasıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında verdiği gensorunun gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

Genel Kurul’da, bu hafta görüşmeleri yarım kalan, kolluk görevlilerinin işledikleri iddia edilen suçlar ve disiplin cezası gerektiren eylem ve davranışlarıyla ilgili “Kolluk Gözetim Komisyonu” kurulmasını içeren yasa tasarısına devam edilecek.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarılarının da bu hafta yasalaştırılması planlanıyor. Genel Kurul, normal çalışma günlerinin yanı sıra pazartesi ve cuma günleri de çalışacak.

BAKMADAN GEÇME!