Dokunulmazlık resti: Kaldırmazsanız namertsiniz

Güncelleme Tarihi:

Dokunulmazlık resti: Kaldırmazsanız namertsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 22:24

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Anayasa Komisyonu’nda, dokunulmazlıkların kaldırılması için yapılan görüşmelerde yaşanan tartışmalara dikkat çekerek, “Meclis’te bir dokunulmazlık olayı, kavgalardır, dövüşlerdir gidiyor. Bu iktidar partisi asla samimi, doğru bir parti değil. Davutoğlu’nun dokunulmazlığı devam edecek, benim kalkacak. Kaldırmazsanız namertsiniz” dedi. Kılıçdaroğlu grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE 7 BİN GAZETECİ İŞSİZ VAR

“(3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü) Belli televizyon kanalları kapatılıyor. Gazeteciler hapse atılıyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası verilerine göre 33 gazeteci şu anda hapiste. 15’i tutuklu, 18’i hükümlü. Yazık günah değil mi bu ülkeye? Kalemini satmayan gazeteciler başımızın üstünde. İşsiz gazetecilerin sayısı 7 bini buldu. Haber yapan, halkın gözü ve kulağı olmaya çalışan gazeteciler görev yapamıyor. İster destek verin, ister vermeyin. CHP iktidarında özgürce yazacaksınız. Tek isteğim var, kaleminizi satmayın, kiraya vermeyin. O kadar.

DİYARBAKIRLIYA OY SİTEMİ

Doğu ve Güneydoğu’da birçok fabrika kapatıldı. Terör nereden kaynaklanıyor? O insanları işsiz bırakırsanız, işte bu tablo önünüze çıkar. Bitlis’in tütünüvardı. Fabrikalar kapatıldı. O bölgedeki çocuklarımız nereye gitti? Yüzde 99’u dağa çıktı. Bu tablo işte bu tablo. İşsizliğin olduğu bir ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız. Diyarbakır’a fabrika değil, modern bir hapishane sözü verildi. Ben Diyarbakırlılara sitem etmeyeceğim de kim edecek? ‘Sana fabrika değil hapishane yapacağım’ diyor. O da gidiyor oyunu veriyor. ‘Tamam bize hapishane lazım’ diyor. Bu iktidar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir iktidardır.

Haberin Devamı

HESAP SORACAK BİR SAVCI ARIYORUM

Namuslu, helal süt emmiş, şehitlerin hesabını soracak bir savcı arıyorum. Gaziantep, terörün olmadığı yerdi, Ortadoğu’nun üretimde bir numarasıydı, Ortadoğu’yu besliyordu. Gaziantep’in kalbinde bomba patlatıyorlar. Orayı da terör örgütünün yuvası haline getirecekler, yazık günah değil mi? O güzelim kenti terör batağının ortasına sürüklediler, Kilis gibi yapacaklar yakında. TIR’larla Suriye’ye silah gönderdiler. Kimse görmesin diye de üstüne ilaç koydular. Açıkça savaş suçu işlediler. Gönderdikleri silahlar, döndü bizi vuruyor.

ŞERİAT GELMEDİĞİ İÇİN ŞANSLILAR

Meclis’te bir dokunulmazlık olayı, kavgalardır, dövüşlerdir gidiyor. Bu iktidar partisi asla samimi, doğru bir parti değil. Sizin bütün inançlarınızı sömüren ve siyasetine ortak eden bir partidir. Diyorlar ki ‘Bütün dokunulmazlık dosyalarını getiriyoruz.’ Ama Davutoğlu’nun dokunulmazlığı devam edecek, benim kalkacak. Kaldırmazsanız namertsiniz. Sen ‘hodri meydan’ diyordun be etkisiz eleman, ‘hodri meydan’ diyen sensin, ben değilim. Ağabeyi izin vermiyor. Bakanların dokunulmazlığı kalkıyor mu? Kalkmıyor. Eski bakanlar, bunların da dokunulmazlığı kalkmıyor. Davutoğlu’na sesleniyorum, namuslu bir adamsan, bunların gel dokunulmazlığını kaldıralım. Bunların bir ağabeyi vardı, ‘Anayasadan laiklik kaldırılsın, şeriat gelsin’ diyor. Vallahi şeriat gelmediği için şanslılar, gelse kolu kesik bir AKP ordusuyla karşılaşacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!