Dokuma'yı Antalya'ya iade eden Meclis

Güncelleme Tarihi:

Dokumayı Antalyaya iade eden Meclis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 10:59

Dokuma'yı Antalya'ya iade eden Meclis

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 15 yıl önce Dokuma arazisinin üst kullanım hakkının verildiği şirkete, ödediği parayı iade etme kararı alan bu dönemki Kepez Belediye Meclisi'nin, Dokuma'yı tekrar Antalya'ya iade eden meclis olarak anılacağını söyledi.

Kepez Belediye Meclisi'nin, Kasım ayı toplantısında 21 yazılı, 4'ü önerge olmak üzere 25 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, başkanlığında geçen cuma günü toplanan mecliste, yeni eserlerin yapımı, tapu ve imar problemlerinin çözümüne yönelik önemli kararlar alındı.

İHTİLAFLI ARAZİLERİN ÇÖZÜMÜNE ÖRNEK OLDUK

Geçen pazartesi günü yapılan olağanüstü toplantıda görüşülen Dokuma Fabrikası arazisinin hukuki süreci, Kasım meclisinde de gündem oldu. Başkan Hakan Tütüncü, 15 yıl önce Dokuma arazisinin üst kullanım hakkının ihalesiz olarak verildiği şirkete, ödediği parayı iade ederek, davaları bitirme kararının alındığı olağanüstü toplantıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu tarihi toplantı, örnek bir yönetişimi göstermemiz bakımından şehrin hatta ülke gündemini ilgilendiren arazilerdeki itilaflarının çözümü için önemliydi. Halka açık meclis toplantısının ilimizde yayın yapan iki televizyon kanalı ile sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanması son derece manidar oldu."

TOPLANTININ GÖRÜNTÜ KAYITLARINI ÜYELERE VERDİ

Dokuma'nın hukuki sürecinin görüşüldüğü meclis toplantısının 3 saatlik görüntü kayıtlarının bulunduğu flash bellekleri, meclis üyelerine hediye eden Tütüncü, “Biz hep hesap sorulmadan hesap veren bir belediye olmaya gayret ettik. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dokuma'nın, ödemeleri, sözleşmeleri ve davalarıyla ilgili bilgi ve belgeleri şehirle paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

MECLİS ÖNEMLİ BİR RANTIN ÖNÜNÜ TIKADI

Bu dönemki meclisin, pazartesi günü en önemli kararını aldığını kaydeden Tütüncü, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bir şehir olarak birlikte, beraber bir yanlıştan dönülmesi büyük bir erdemdir. Ne mutlu bu meclise ki, Dokuma'nın tekrar Antalya'ya iade edilmesinde kilit rol oynamış meclis olarak anılacaktır. Dönemimizde birçok meclis kararı aldık. Meclisin, Dokuma arazinin üst kullanım hakkını 2005'te alan şirkete ödediği parayı geri iade etme kararı alması bu dönemin önemli karardır. Çok önemli bir rantın önü tıkanmıştır, çok önemli bir toprak parçası, önemli bir arazi aslına uygun bir vaziyette kullanılacaktır."

Başkan Hakan Tütüncü, üzerindeki hukuki ihtilaflar kalktıktan sonra Dokuma arazisindeki ticari alanda ne yapılacağına şehrin isteğini dinleyerek karar vereceklerini belirtti.

ŞEHİT ANNESİNİN İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ

Daha sonra geçilen gündem maddelerinin görüşülmesinde şehit annesi Selma Yıldırım'ın oğlunun isminin bir caddeye verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Alınan kararla Yeşiltepe Mahallesi'ndeki 2683 Sokak, Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım Caddesi oldu. Belediye sınırları içerisinde bulunan ATM yerlerinin 10 yıla kadar kiraya verilmesi talebi de mecliste kabul gördü.

123 VATANDAŞA TAPU MÜJDESİ

Ünsal Mahallesi'nde, sanayi gelişim alanı içerisindeki kalan ve tahliye edilecek 12 gecekondu hak sahibine ilgili kanun kapsamında başka bir alandaki belediye taşınmazlarından tapu tahsisi yapılması isteği de oy birliği ile meclisten geçti. Meclis, Fevzi Çakmak, Habibler, Güneş, Kazım Karabekir, Kütükçü ve Yavuz Selim mahallerinde 111 vatandaşın da tapu sorununu çözdü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!