Doktorun okçuları tam isabet

Güncelleme Tarihi:

Doktorun okçuları tam isabet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 01:14

MUĞLA’da Dr. Ejder Sözen, 2007’de okçuluk sporuyla tanıştı, 2011’de aile hekimi olarak Yatağan’a 18 kilometre mesafedeki 1800 nüfuslu, eski köy olan Bencik Mahallesi’ne atandı. Dr. Sözen, bu sporu çocuklara da sevdirmek için kolları sıvadı, Bencik Ortaokulu’ndan aralarında kimsesiz ve ailesinin maddi durumu iyi olmayanlar da bulunan 11-14 yaşlarında 16 kız, 2 erkek öğrenci seçti.

Haberin Devamı

Sözen, eski tütün deposu ve sağlık ocağının bahçesinde okçuluk eğitimi vermeye başladı. 4 yıl boyunca haftanın 7 günü eğitim alan öğrenciler, attıklarını vurur oldu. Öğrenciler, Muğla Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu olarak 4 yılda katıldıkları okçuluk makaralı yay müsabakalarında 11-12 ve 13-14 yaş kategorilerinde toplam 43 madalya kazanıp, 12 Türkiye rekoru kırdı.

SPORCULAR ANLATIYOR

HAYATIMIZ DEĞİŞTİ

3 kez rekor kırarak Türkiye şampiyonu olan 8’inci sınıf öğrencisi ndaki Tuğba Çaylı (14) şunları söyledi: “Daha önce köyümüzde sadece erkekler futbol oynar, kızlar okula gider, boş zamanlarında ev işlerine annelerine yardım ederdi. Ejder Hoca ile okçuluğa başlayıp müsabakalara katılınca hayatımızın akışı değişti. Dünyaya başka türlü bakmaya başladık. Şimdi amacım 16 yaşında milli takıma girerek ülkemizi uluslararası yarışmalarda başarı ile temsil etmek.”

Haberin Devamı

Doktorun okçuları tam isabet

DERS BAŞARISI ARTTI
İki yıl önce okçuluğa başlayan ve bu yıl Türkiye birinciliğini kazanan Sevda Yaka (12) okuldaki arkadaşlarının başarısının kendisini bu spora çektiğini kaydederek şöyle konuştu: “Bu yıl ilimize altın madalya kazandırdım. Bu spora başladıktan sonra derslerimdeki başarım da arttı. Çünkü spor sayesinde disiplinli olmayı, daha çok çalışınca daha çok başarılı olacağımızı gördüm. Bu nedenle okçuluk sporuna devam edip, kendimi geliştirerek daha ileri düzeylere çıkarmam için ne gerekiyorsa yapacağım.”

ABLASINA ÖZENDİ
Takıma yeni katılan Ceyda Kömür (11) de, ablası Sena’nın katıldığı iki ulusal çaptaki yarışmadan bir gümüş ve bir bronz madalya ile döndüğünü belirterek şöyle dedi: “Ablamın başarısı benim de bu spora ilgimi artırdı. Onların çalışmalarını izlerken özeniyordum. Bir ay önce Ejder Hocam, beni de aralarına aldı. Bir ay içinde çok şey öğrendim. Çok hızlı bir şekilde kendimi geliştiriyorum. Ejder Hocam ve ablamın da bana destek oluyor. Bu nedenle bu sporu devam ettirebileceğimi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Doktorun okçuları tam isabet

ARKADAŞLAR ÖRNEK ALDI
Bencik’te okçuluk sporuyla 4 yıl önce tanışan ilk isim olan 8’inci sınıf öğrencisi Emircan Haney (14) de duygularını şöyle dile getirdi: “Çalışmalara, antrenörümüz Ejder Sönmez ile başlamak benim için büyük şans oldu. Sağlık ocağı bahçesinde 3 yıl antrenman yaptık. Önce bölgesel, ardından da ulusal müsabakalara katılıp, dereceler elde ettim. 2 Türkiye birinciliği, 2 ikincilik, 3 de üçüncülük kazandım. Türkiye rekoru kırdım. Okçuluğa başlamadan önce ne yapacağımızı bilemezdik. Beni gören okul arkadaşlarım da bu spora merak sardı. Onlar da antrenmanlara başladı. Köyde kısıtlı imkanlarla çalıştığımız için bu kadar büyük başarıları ben de beklemiyordum. Şu an takım arkadaşlarımla okuldan arta kalan tüm zamanızı ok atarak geçiriyoruz.

Haberin Devamı

Doktorun okçuları tam isabet

BAHANE YERİNE ÇOK ÇALIŞMAK
Geçen Tıp Bayramı’nda Sağlık Bakanlığı’nın ‘Yılın Doktoru’ seçtiği Ejder Sözen, olanaksızlık ve olumsuzlukları asla bahane olarak kabul etmeden, çok çalışarak başarı sağlandığını belirterek şunları söyledi: “Bu yola çıktığımızda benim bir yayım ve 6 okumuz vardı. Bir yıl 6 çocuğumuzla bu şekilde çalıştık. Öğrenci sayımız artınca ve Muğla Spor Kulubü’nün lisanslı sporcuları olunca imkanlarımız arttı. Kaymakamlık, belediye, Muğla Spor Kulübü ve okul yönetimi çocuklarımıza sahip çıkıp, bugüne kadar yaklaşık 90 bin liralık malzeme sağladı. Ulusal düzeyde sponsorluk temin edebilirsek, iki yıl içerisinde bir çok sporcumuzu önce milli takıma göndermemiz, ardından da Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyatlarda başarı sağlamamız hayal değil. Çocuklarımız, bunu başarabilecek yetenekte olduklarının kanıtladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!