‘Doktorum’ rekor yolunda

Güncelleme Tarihi:

‘Doktorum’ rekor yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 00:00

Kanal D’nin sevilen sağlık programı “Doktorum”, rekora gidiyor. Hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan programın sunucuları Zahide Yetiş ve Op.Dr. Aytuğ Kolankaya, bugün 500. bölümü kutlayacak.

Haberin Devamı

“Doktorum” 18 Ocak’ta (bugün) 500. bölümüyle ekranda olacak. Neler söyleyeceksiniz?  

- Zahide Yetiş: Biz nasıl geçtiğini anlamadık ki... 500. bölüm denince geriye doğru bir baktık, ne kadar çok insanla tanışmışız meğer... Halkla bütünleşmiş, bizim açımızdan gurur verici bir programa imza atmışız. Çok mutluyuz...

- Op.Dr. Aytuğ Kolankaya: “Doktorum” başlamadan öncesine dönün, bu formatta bir program daha yok. Bir önceki sezon televizyonlarda sağlık programına hemen hemen hiç rastlanmıyordu. 2009’da biz yayına başladık, televizyonların çehresi değişti. Sağlık programları güncel hale geldi. Bu bile bize yeter... Onun dışında birçok insana ulaştık. 500 programda 1000 doktoru yayına çıkardık. Hepsi önemli bilgiler aktardı, hastalara yardım etti. Bu doktorların her biri iki üç kişiye yardım etse, 2 bin-3 bin hasta ediyor.

Yeni dönemde formatta yenilikler olacak mı?

- Zahide Yetiş: Bizim programda yenilik her zaman var... “Doktorum” çok büyük bir kanalda, çok büyük bir proje olarak başladı. ılk defa insanlar hekimleri yalansız, yanlışsız, uzun uzun dinleme ve soru sorma fırsatı buldu. Bu yönüyle de çok beğeni topladı. Nice 500’üncü programlara diyorum...

- Op.Dr. Aytuğ Kolankaya: Daha yapılacak birçok yenilik var. Öncelikle internet üzerinden insanlara hizmet eder hale getireceğiz “Doktorum”u. Bu işi sadece televizyon programı olmaktan çıkarıp, sosyal boyuta taşıyacağız. Yardım eli uzatacağız insanlara... Hekimlerle hastaları buluşturacağız.

Nasıl olacak o iş?

- Op.Dr.Aytuğ Kolankaya: ınternet üzerinden bire bir görüntülü iletişim kurarak... ınsanların dertlerini anlatmasını sağlayacak, sonra dertlerine çare bulmaya çalışacağız.

Haberin Devamı

TELEVİZYONDA ÇIĞIR AÇTIK

Seyirci talepleri program içeriğine etki ediyor mu?

- Op.Dr. Aytuğ Kolankaya: Tabii ki... Bizim çok ciddi bir elektronik posta birikimimiz oluştu. Sağlık probemlerini anlatanlar da var, “Lütfen şu konuyu işleyin” diyen de... Hepsini değerlendiriyoruz.

Az önce dediğiniz gibi, sizden önce bu formatta bir program yoktu. ışin başında acaba tutar mı gibi endişeler yaşamadınız mı?

- Op.Dr. Aytuğ Kolankaya: Benim öyle bir endişem yoktu. Zaten programı Kanal D’ye getiren benim, “Böyle bir program yapalım” diyen benim... Hiç kuşkumuz yoktu. Yayından kaldırılacağımızı hiç düşünmedik.

- Zahide Yetiş: Bir televizyoncu gözüyle şunu söyleyebilirim; “Doktorum”un Kanal D gibi çok büyük bir ekranda, çok önemli bir zaman diliminde iki saat boyunca yayınlanması, televizyonda yepyeni bir çığır açılması demek. Yöneticilerin desteği olmadan, bakış açısı değişmeden böyle bir şey yapmamız mümkün değildi.

Haberin Devamı

KONU SIKINTISI HİÇ ÇEKMİYORUZ

Bu program daha ileri bir noktaya nasıl taşınabilir?

- Op.Dr. Aytuğ Kolankaya: Biz televizyon programı olarak işe başladık ama zamanla çok farklı bir noktaya geldik. Artık insanlar bize hastalıkları hakkında bilgi almak için başvuruyor, hatta tedavi olmak için yardım istiyorlar. Biz de bunu ciddi bir sosyal sorumluluk projesi haline getirdik. Giderek daha çok insana ulaşmak istiyoruz.

- Zahide Yetiş: Program tatile girse de web sayfamız yaz süresince yayına devam etti. Oradaki bilgilendirici yazılar ve videolar tekrar tekrar okundu, seyredildi. Web sayfasının izlenme oranından ne kadar geniş bir kitleye hitap ettiğimizi gördük.

500 bölüm dile kolay... Zaman zaman konu bulmakta zorlanmıyor musunuz?

- Op.Dr. Aytuğ Kolankaya: Biz konuları farklı yönleriyle ele alıp incelediğimiz için sorun yaşamıyoruz. 26 yıldır hekimim, hâlâ her ay 1500 sayfalık dergi okuyorum. Yenilikleri takip ediyorum. Bir de dün doğru olan, bugün yanlış olabiliyor. Devamlı yeni yeni hastalıklar çıkıyor...

- Zahide Yetiş: Ekip çok önemli, bu bir ekip işi... Bizim de konulara son derece vakıf bir ekibimiz var. Onların sıkı çalışmaları bizi 500’üncü programa kadar taşıdı. Nice 500 programlara...  

“Bu bilgilerin yanlış anlaşılma ihtimali de olabilir, ya istemeden insanları yanlış yönlendirirsem” gibi endişelere kapıldığınız oluyor mu?

- Op.Dr. Aytuğ Kolankaya: Doktorlar ve konunun uzmanı gelip anlatıyor her şeyi bizde, dolayısıyla öyle bir ihtimal yok.

- Zahide Yetiş: Zaten izleyicimiz o kadar bilinçlendi ki, artık neyin hangi koşullarda ve kim tarafından söylendiğinde nasıl algılanacağını biliyorlar. Program esnasında size yoğun bir ilgi olduğunu biliyoruz.

Haberin Devamı

İNSANLARDA MİNNET DUYGUSU OLUŞTU

Halkın sokaktaki tepkileri nasıl size karşı?

- Zahide Yetiş: ınsanlarda bize karşı bir minnet duygusu oluştu. Bu, bir başka programda olamaz sanıyorum. Hayranlık evet ama minnet duygusu kolay kolay oluşmaz. Beni sokakta görüp “Sayenizde hayatım değişti, iyi ki hekime gitmişim” diyen çok oluyor. Yoldan çeviyor, bir dertlerini paylaşıyorlar.

- Op.Dr. Aytuğ Kolankaya: Dışarıda ünlü birini görenler, birbirini dürter “Aaa bak kim geldi” diye. Ama ben bir yere gittiğimde insanlar yanıma geliyor, şapır şupur öpüyor, sarılıyor. Enteresan bir yakınlık ve güven var. Bize insanlar imza almaya değil dertlerini söylemeye geliyorlar. Sağlıkla ilgili problemlerini anlatıyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor. 

Haberin Devamı

                                                                                        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!