Doktorların "zorunlu hizmet" kura başvuruları yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Doktorların zorunlu hizmet kura başvuruları yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2006 13:55

“Devlet hizmeti yükümlüsü” kapsamındaki doktorların kura başvuruları yarın başlıyor.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin, doktorların devlet hizmeti yükümlülüğüne ilişkin yasanın bazı maddelerinin iptali istemiyle açılan davayı sonuçlandırmasının ardından, devlet hizmeti yükümlüsü adayların atanmalarına ilişkin, gazetelere ilan verdi.

İlana göre, devlet hizmeti yükümlüsü kapsamındaki doktorların kura başvuruları yarın başlayacak. Başvuru süresi, 31 Mart Cuma günü saat 18.00'de sona erecek.

Adaylar, Sağlık Bakanlığı'nın http://personel.saglik.gov.tr/pbs internet adresinden başvurularını yapabilecek. Buradan başvuru formunun çıktısını alarak notere onaylatacak adaylar, bu formlar ile atanmaya esas belge ve mazeret durumlarını belirtir evrakı, en geç 5 Nisan Çarşamba gününe kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi'nde olacak şekilde APS ya da özel kargo şirketiyle gönderecekler. Evrak, elden teslim alınmayacak.

MAZERETİ BULUNANLAR

Eş durumu mazereti olanlar evlilik cüzdanının noter tasdikli fotokopisini ve istenen diğer belgeleri, sağlık mazereti olan adaylar ise Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen hastanelerden son 6 ay içinde almış oldukları sağlık raporlarını, rapor kanunen bakmakla yükümlü olduğu kişiye ait ise ikametgah belgesini, istenen diğer belgelerle birlikte bakanlığa gönderecekler.

Eş ve sağlık durumu mazeretlerini belirterek müracaatta bulunanlardan mazereti uygun görülmeyenler kuraya dahil edileceğinden, adaylar mazeret taleplerinin yanında tercihlerini de diğer adaylar gibi yapacaklar. Mazereti uygun görülmeyenlerden tercihte bulunmuş olanlar tercihlerine göre kuraya, tercihte bulunmamış olanlar ise genel kuraya tabi tutulacaklar.

Mazereti kabul edilenlerin listesi ve mazeret kura yerleri 10 Nisan 2006 tarihinde ilan edilecek.

Tercihlerine yerleştirilmeyenler genel kuraya katılacak. Genel kura da 12 Nisan 2006 tarihinde, http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde bildirilecek olan yer ve saatte yapılacak.

YENİDEN BAŞVURACAKLAR

Sağlık Bakanlığı'nca 17 Şubat 2006 tarihinde yapılması planlanan, ancak Danıştay tarafından yürütülmesi durdurulan 3. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası'nda ismi yer alan tüm adayların da bu kura için başvurması gerekiyor.

Ancak atamaya esas teşkil edecek belgeleri ile eş ve sağlık durumundan müracaatı olanlardan durumlarında değişiklik olmayanların gönderdikleri belgeler geçerli kabul edilecek. Bu durumdaki adayların, sadece PBS üzerinden yeniden başvuru yaparak, başvuru formlarının yenilerini göndermeleri gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, geçen hafta yaptıkları açıklamada, Danıştay'ın yürütmesini durdurduğu 17 Şubat 2006 tarihli kuraya başvuranlarla birlikte yeni mezun 734 pratisyen ve uzmanlığını tamamlayan 733 uzman hekimin açıktan atamasının yapılacağını bildirmişlerdi.

DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ

İlanda, devlet hizmeti yükümlüğüne ilişkin açıklamalar da yer aldı.

Buna göre, devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamındaki adayların atamaları 657 sayılı Kanun'a göre yapılacak.
Devlet hizmeti yükümlüleri, göreve başlamalarından sonra ilgili il sağlık müdürlüğüne başvurarak, talep etmeleri ve atandıkları birimde sözleşmeli pozisyon bulunması halinde 4924 sayılı Kanun'a tabi sözleşmeli personel statüsüne geçişleri yapılabilecek.

Devlet hizmeti yükümlüsü olarak yerleştirilen veya göreve başlayanlar, mevzuatta belirlenen haller ve mazeretler haricinde yükümlülükleri bitmeden aynı unvanda/branşta başka kuralara katılamayacaklar. Bu yükümlülüğü tamamlayanlar, talepleri halinde sürelerle ilgili sınırlamalara tabi olmaksızın ilgili mevzuata göre kurum içi veya kurumlararası naklen veya açıktan atanmaya hak kazanacaklar.

Devlet hizmeti yükümlülüğüne başlamadan veya devlet hizmeti yükümlülüğü görevini yapmaktayken yurt içinde veya yurt dışında tıpta uzmanlık eğitimi yapmaya hak kazananlardın ya da tıpta uzmanlık eğitimine yurt dışında devam etmek isteyenlerin talepleri karşılanacak. Bu personel bakanlık onayı ile kayıt altına alınacak ve takip edilecek.
Bakanlıkça tescil edilmiş olan diploma, tıpta uzmanlık belgesi ve yandal uzmanlık belgeleri, yükümlülere devlet hizmeti yükümlülüklerinin yerine getirilmesinden sonra teslim edilecek.

Devlet hizmeti yükümlülüğü süresinin hesabında fiilen çalışma esas olacak. Hafta sonu ve resmi tatil günleri fiili çalışmadan sayılacak. Yıllık, mazeret ve hastalık izinli geçirilen günler ise yükümlülük süresine ilave edilecek.

Süresi içinde göreve başlamayanlar ile başladıktan sonra ayrılanların devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmedeki gecikme süresi, asıl süreyi geçmemek üzere devlet hizmet yükümlülük süresine ilave edilecek.

Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayanların nakil talepleri Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde hizmet puanları esas alınarak gerçekleştirilecek. Devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmakta olan personel, mazeret ve zorunlu haller dışında başka yere atanamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!