Doktorları ayağınıza getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Doktorları ayağınıza getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 22:48

Teknolojiyle her geçen gün daha fazla entegre olan sağlık sektöründe yenilik peşinde koşan Türk girişimci Kenan Ordu, dikkat çeken servis ve hizmetler geliştirdi. Ordu, kurduğu ‘Medicopin’ ile ABD’li uzman doktorları hastalarla internet üzerinden buluşturuyor, ‘Medihis’ ile hastaların MR, tahlil sonuçları, endoskopi gibi sağlık verilerini tek bir noktada saklıyor.

Haberin Devamı

Dijitalleşmeyle beraber hızla dönüşen sektörlerin başında sağlık geliyor. Tıptaki gelişmelerin yanı sıra teknolojiyle her geçen gün daha fazla entegre olan sağlık sektöründe tek amaç var. O da daha hızlı ve doğru teşhis. Her ne kadar yabancı girişimciler bu alanda göze çarpsa da Türkler de boş durmuyor. Bir hastanede çalışmak üzere ABD’ye giden Kenan Ordu adındaki Türk girişimci, şimdilerde dünya çapında dikkat çeken girişimlere imza atıyor. Ordu, kurduğu ‘Medicopin’ ile ABD’li uzman doktorları hastalarla internet üzerinden buluşturuyor, ‘Medihis’ ile hastaların MR, tahlil sonuçları, endoskopi, bilgisayarlı tomografi gibi sağlık verilerini tek bir noktada saklıyor. Bunlarda yetmezse ABD’li doktorları hastaların ayağına kadar getiriyor.

HER YERDEN ULAŞMA İMKANI

Haberin Devamı

Medihis ile kişilerin sağlık geçmişine dair tüm bilgileri sakladıklarını ve kullanıcıların istediği anda ulaşabilmesini sağladıklarını anlatan Ordu, “Kullanıcılarımızın laboratuvar testlerini kaybetmesini engellemek ve istedikleri anda geçmiş yıllara dönük sonuçlarına ulaşmasını sağlamak için geliştirdik. Örneğin; seyahat sırasında genellikle sağlık geçmişi bilgilerimiz yanımızda olmaz. Bu da daha önce yapılmış laboratuvar testlerin yeniden yapılması demek. Ayrıca yurtdışındaki doktorlar hastanın sağlık verisini göremeyeceği için doğru tedavinin uygulanması da zorlaşıyor. Ayrıca çocuğuna kalıcı bir medikal arşiv yaratmak, onların gelişimlerini grafikler halinde ve ortalama değerlerle karşılaştırmalı olarak takip etmek isteyenler de kullanabiliyor” dedi.
Medihis’e girilen sağlık verilerinin grafiklerle görselleştirildiğini anlatan Ordu, “Referans değerleriyle veya birbirleriyle kolay anlaşılabilir karşılaştırmalı grafiklerle sunuyoruz. Bu fonksiyonuyla Medihis, ciddi sağlık sorunlarının erken habercisi olmakla kalmıyor, tedavi sürecinin takibini de kolaylaştırıyor” diye konuştu. Ayrıca Ordu, girilen verilerin farklı dillere de çevirildiğini belirtti.

SIMULTANE TERCÜME

Ordu, geliştirdiği diğer bir ürün olan Medicopin ile modern tıbbı ve iletişim teknolojilerini birleştirdiğini aktararak, “ABD’nin alanlarında dünyaca kabul görmüş uzman doktorlarından, seyahat gerek olmaksızın tümüyle online olarak değerlendirme alma imkanı sağlıyoruz. Bunun için özel bir platform geliştirdik. Medicopin servisimiz, kullanıcılarına sadece güvenilir ve güncel tıbbi bilgiyi değil, böyle zorlu bir süreçten geçen herkesin hak ettiği iç huzurunu da sunuyor” dedi. Ordu, Medicopin’i şu şekilde anlattı: “Uzman doktorlarımız, değerlendirme ve tavsiyelerini hastalarımıza adlarına düzenlenmiş video kayıtlarıyla iletiyor. Hastanın arzu etmesi halinde uzman doktorlarımızla video konferansla yüz yüze görüşme yapması da mümkün. Karşılıklı görüşmeler medicopin.com üzerinden yüksek güvenlik standartlarında gerçekleştiriliyor ve kaydediliyor. Gerektiğinde simultane tercüman hizmetimizi de kullanıcılarımıza sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!