Doktorlar sandık başında

İZMİR Tabip Odası’nın genel kurulu bugün Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM Salonu’nda başladı.

Haberin Devamı

TABİB ODASI SEÇİMİNDE İKİ LİSTE ÇEKİŞİYOR

İZMİR Tabip Odası’nın genel kurulu bugün Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM Salonu’nda başladı. İki listenin çekiştiği, yarın Alsancak Salih İşgören İlköğretim Okulu’nda yapılacak seçimde hekimler yeni yönetimlerini belirleyecek. “Demokratik Katılımcı Hekimler” ve “Hekim Güçbirliği”ni temsil eden başkan adayları ve yönetim kurulu üyeleri Hürriyet İzmir’de bir araya geldi. Her iki ekip de “Kazanan İzmir” olsun mesajı verdi.

HEKİM GÜÇBİRLİĞİ

“Hekim Güçbirliği” listesinden yönetime aday olan Prof. Dr. Erdener Özer, “Ses verin, sesiniz olalım, güç verin gücünüz olalım” sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. Saygın ve bilimsel bir tabip odası, güçlü bir hukuk bürosu kurduklarını söyleyen Prof. Dr. Özer, “24 saat hekimlere hizmet veren, sorunlara çözüm arayan ve bulan hukuk sadece İzmir’e değil, Van’dan Edirne’ye herkese yardımcı olduk. Binlerce cep ve e-posta mesajı ile anında haberleşme, sosyal dayanışma fırsatları, hekime yakışır sıcak bir lokal hizmeti, arkeolojik ve bilimsel geziler, sıfır borçlu bir oda, geçmiş dönemlerin bütün borçlarını ödedik. Mali durumumuzu güçlendirdik. İzmir Tabip Odası’nı, kaynaklarını ve enerjisini hekimlerin hak ve çıkarlarına ayıran bir meslek örgütü yaptık. Güleryüzlü bir büro hizmeti, çünkü burası İzmir Tabip Odası, İzmir hekimleri farklılığımızın farkında. Sıra TTB Merkez konseyini de değiştirmekte”dedi.
“Hekim Güçbirliği”nin yönetim kurulu adayları:

Prof. Dr. Erdener Özer, Opr. Dr. Ceyhun Balcı, Dr. Ali Gül, Doç. Dr. Taşkın Altay, Opr. Dr. Ertan Can, Prof. Dr. Sibel Alper, Doç. Dr. Ercüment Tarcan.

Haberin Devamı

DEMOKRATİK KATILIMCI HEKİMLER

“Demokratik Katılımcı Hekimler” listesinden yönetime aday olan Dr. Mustafa Vatansever, bağımsız, bilimsel, çok sesli, demokratik, çözüm üreten, iyi hekimlik değerlerine sahip çıkan, birleştiren, meslektaşlarıyla barışık, yenilikçi, güleryüzlü tabip odası için “Destek sizden hizmet bizden” sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. Demokratik bir oda için yeniden hekim meclisi kuracaklarını açıklayan Dr. Vatansever şunları söyledi:

“Bilimsel araştırmalar, sürekli tıp eğitimi, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sağlığını izleme birimleri, ilaç ve tıbbi teknoloji izleme birimi, hekim emeği değerlendirme birimi, hekimlerin mesleki çalışmalarını sürdüreceği ihtisas komisyonları, asistan hekimlerin bilimsel çalışmasına destek ve araştırma kursları, sürekli yayınlar, hekimlerin hobilerini geliştirecek kurslar, tıp öğrencileri için burs, herkese açık sürekli güncellenen web sayfası.”

“Demokratik Katılımcı Hekimler”in yönetim kurulu adayları:

Dr. Mustafa Vatansever, Doç. Dr. Canan Vergin, Pratisyen Hekim Cüneyt Özboyacı, Dr. Halit Yetiş, Pratisyen Hekim İsmail Ümit Bal, Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. İsmail Karademirci, Prof. Dr. Nilgün Kültürsay.

Haberin Devamı

Yaşlılar ve gençler için güzel bir proje

İZMİR Alzheimer Derneği “Torunu olur musun?” projesi kapsamında 3 Mayıs Pazartesi günü İzmir’deki huzurevlerinde kalan yaşlılarımıza, posta kartı gönderecekler.

Projede, yaşlıların yanlızlığını paylaşma adına, gençlerimize de iletişim duyguları katmak istediklerini belirten Dernek İzmir Şube Başkanı ve Buca Tıp Nöroloji Uzmanı Dr. Aysel Gürsoy, “Beyinde duygularla birleşen bilgiler uzun süre saklanır. Hatırlama mekanizması daha hızlı çalışır. Ayrıca, gençlerimizin de kendi yaşlılıkları ile ilgili planlama yapması ve iç güdülerini gelişmesi sağlanır” dedi.

Torunu olur musun?

Depresyon, üzüntü ve yoksulluk (sevgi, ilgi, yalnızlık) alzheimer hastalığında risk faktörü olduğunu vurgulayan Dr. Gürsoy yapılacak proje için şunları söyledi:

“Yaşlılarımızın yalnızlığını paylaşıp, sosyal hayatın içinde tutunmalarına yönelik ‘Torunu olur musun?’ ile çeşitli etkinlikler yapmaktayız. İki kuşağın birlikteliğinden gençlerimiz de mutlu bir yaşam ve anlamlı bir hayatın bilgeliğini yakalayabilirler. Hayat yolculuğuna yeni başlayacak genç insanlar interneti, başkalarının seyahat veya ürünleri ile ilgili deneyimlerinden yararlanmak için kullanırken, mutlu yaşlıların deneyimlerinden yararlanmak içinde onlarla konuşmalıdırlar. Teknolojiyi kullanarak gelişmemizi sürdürürken, iletişime duygularımızı katarak beynimizin bu anıyı ileri yıllara kadar saklamasını sağlamalıyız.”

Haberin Devamı

Diş hekimleri sağlık turizminde iddialı

İZMİR yeni bir diş sağlık merkezine kavuştu. Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Gülay Vural, Dr. Mehmet Sönmez ve Londra’da irtibat ofisi bulunan CTG Health Care Group firması ile İzmir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni kurdular.

Alsancak, Kahramanlar semtinde hizmet veren merkezde 12 doktorun bulunduğunu belirten Doç. Dr. Vural, İzmir için ciddi bir sağlık yatırımı yaptıklarını, amaçlarının yurtdışından hastaları Türkiye’ye getirmek olduğunu söyledi. 

“Dünyanın bir çok ülkesi, sağlık turizmi pastasından pay alıyor. Neden bunun büyük bir dilimini Türkiye’ye getirmeyelim, açıkçası bu konuda liderlik yapmaya soyunduk” diyen kurucu Doç. Dr. Gülay Vural, şunları söyledi: 

“İşadamlarımız hala yurtdışına tedaviye gidiyor, biz onları burada tutup, dışarıdan da hasta kabul edeceğiz. İzmir, sağlık turizmi için önemli bir kent. İngiltere, İrlanda, ABD, Kanada ve İskoçya gibi ülkelerden hasta getirmenin yanında, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza da burada hizmet vereceğiz. Ülkelerini ve ailelerini ziyaret etsinler hem de chek-uptan geçsinler. Diş hekimliğinin her branşında hizmet veriyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları