Doktora zorunlu hizmet kurası 25 Kasım'da çekilecek

Güncelleme Tarihi:

Doktora zorunlu hizmet kurası 25 Kasımda çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2005 12:00

Bazı sağlık personeline devlet hizmeti yükümlülüğü getiren kanun gereğince, doktor ve uzman doktorlardan, Sağlık Bakanlığı internet sitesinde ilan edilen doktor ve uzman doktorlar için 25 Kasım Cuma günü kura çekilecek.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili ilan verdi. Buna göre, 5 Temmuz 2005'ten itibaren yurt içinde veya yurt dışında öğrenimlerini tamamlayarak tabip, uzman tabip, yandal uzmanlık eğitimini tamamlayarak uzman tabip unvanını kazanan ve ”http://personel.saglik.gov.tr” sitesinde ismi ilan edilen 878 doktor ve uzmanlık belgeleri tescil edilen 146 personel kuraya katılacak. Kurada açılacak boş kadro daha sonra belirlenecek.

Devlet hizmet yükümlülüğü kapsamındaki adayların atamaları 657 sayılı Kanuna göre yapılacak.
Devlet hizmeti yükümlülerinin göreve başlamalarından sonra ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak talep etmeleri ve atandıkları birimde sözleşmeli pozisyon bulunması halinde 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personel statüsüne geçişleri yapılabilecek.

Haberin Devamı

Devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmakta olan personel mazeret ve zorunlu haller dışında başka yere atanamayacak. Devlet hizmet yükümlülüğü kapsamındaki personel, bu görevlerini tamamlamadan mesleklerini icra edemeyecekler. Süresi içinde göreve başlamayanlar ile başladıktan sonra ayrılanların devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getirmedeki gecikme süresi, asıl süreyi geçmemek üzere devlet hizmet yükümlülük süresine ilave edilecek.

Doktorlardan 5 Temmuz ve 29 Haziran 2005'te tıp diploması veya mezuniyet belgesi tescil edilen 20 doktor ve uzmanlık belgesi tescil edilen 77 uzman doktorun birinci dönem kuraları 30 Eylül 2005'te çekilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!