Doktor otostopta

Güncelleme Tarihi:

Doktor otostopta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 14:46

Ankaralı tıp öğrencisi Faruk Polat, doktorların insanlarla iletişinin iyi olmadığı yönündeki algıyı yıkmak için otostopla Türkiye’yi geziyor. Başkent’ten yola çıkan Polat Kastamonu’nun Cide ilçesine ulaştı.

Haberin Devamı

Başkent'te yaşayan ve Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi&nde okuyan 26 yaşındaki Faruk Polat, doktorların insanlarla iletişiminin iyi olmadığı yönündeki düşünceyi değiştirmek amacıyla otostop turuna başladı. Ankara’dan yola çıkan Polat, Karadeniz sahilini izleyerek Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e ulaşmayı planlıyor. Başkent’te başladığı turda Kastamonu’nun Cide ilçesine varan doktor adayı Polat şunları söyledi:
“Otostop çekmek bir kültür. Bu şekilde insanları tanıyorum. İnsanların ne kadar cömert ve iyiliksever, ne kadar güzel insanlar olduğunu görüyorum. Bir tıp öğrencisi olarak, doktorların insanlarla iletişim konusunda büyük zaafları olduğunu eleştirisini yönelten çok sayıda vatandaşla karşılaştım. Mesleğime başlamadan önce insanlarla insanlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmek için böyle bir yol izlemeye karar verdim. Yol boyunca çok güzel insanlarla tanıştım. Hedefim Karadeniz sahili boyunca otostop çekerek ilerlemek. Finalde Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e ulaşmak istiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!