DOKTOB yeni sezon için mesaide

Güncelleme Tarihi:

DOKTOB yeni sezon için mesaide
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 13:21

YENİ turizm sezonunu umutla bekleyen Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turizm Birliği Derneği (DOKTOB) tanıtım faaliyetlerini İstanbul'da düzenlenen ve 80 ülkenin katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) sürdürdü.

Haberin Devamı

Fuarda bölgenin tanıtımında tarihi, kültürel değerleri, doğal güzellikleri, deniz kıyıları, caretta kaplumbağaları ve tarımsal ürünleri ön plana çıkarılırken farklılıkları ortaya konuldu. Bunun yanı sıra fuar süresince, organizasyona katılan firma ve turizmcilere nar, nar suyu, portakal, limon, bal, zeytinyağı, zeytin, kekik, adaçayı gibi bölgenin meyve ve bitkileri armağan edildi. Özenle hazırlanan DOKTOB standı katılımcılardan ilgi görürken, çok sayıda bağlantı kurulduğu da belirtildi. Bu arada standı Muğla Valisi Amir Çiçek, Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Başkan Vekili Ramazan Ontaş, meclis üyeleri, Dalyan Turizm Derneği üyeleri ve DOKTOB Yönetim Kurulu üyeleri de sürekli ziyaret etti.

Haberin Devamı

Turizmin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde fuarların özellikle iç turizmde tanıtım açısından çok önemli olduğunu, bölgenin yöneticileri ve STK'ları ile birlikte gelen turist sayısını artırmak için aralıksız çalıştıklarını dile getiren DOKTOB Başkanı Yücel Okutur şunları söyledi: "Turizmdeki krizi azaltmak için yeni pazarlar bulmamızın gerektiği bir gerçek. Bölge turizmcileri olarak büyük bir pazar potansiyeli olarak Hindistan'la iletişim kurulmuş, 2 ay önce Yeni Delhi'ye gidilerek ön görüşmeler yapılmıştır. Turizmcilerimiz 9-18 Şubat tarihleri arasında Mumbai ve Yeni Delhi'de yapılacak fuarlara bizzat Acentalar Birliği tarafından davet edilmiştir. Hindistan'da turizmde seyahat eden 250 milyonluk bir pazar vardır. Türkiye için çok olumlu neticeler alacağımıza inanıyorum. Hindistan Fuarına Turizm Bakanlığı, Muğla Ticaret Odası ve Belediyelerimizle birlikte bölgemizi tanıtmak için 7 Şubat'ta gideceğiz. Bu arada geçtiğimiz günlerde İstanbul'da katıldığımız EMITT Fuarı'nda önemli temaslarımız oldu. Bu konuda ciddi geri dönüşlerin olacağına inanıyoruz. Turizm Türkiye'nin en büyük geliri getiren ithalatsız sanayi kuruluşudur. Turizmciler olarak çalışmalarımız durmaksızın devam edecek."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!