Doğu'nun en iyisi Hidayet

Güncelleme Tarihi:

Doğunun en iyisi Hidayet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 13:57

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2007-2008 “normal sezonu” tamamlanırken, nisan ayının “en değerli oyuncuları” (MVP) da açıklandı.

Haberin Devamı

Ligde 8. sezonunu geçiren ve Orlando Magic'de forma giyen milli sporcu Hidayet Türkoğlu, ligde nisan ayının Doğu Konferansı'ndaki MVP'si olarak belirlendi. Batı Konferansı'nda ise bu unvana Los Angeles Lakers'ın ünlü yıldızı Kobe Bryant layık görüldü.

Hidayet Türkoğlu, bu ay içinde takımının 8 maçında da forma giydi ve bu maçlarda Orlando Magic, 5 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. Takımının bu 5 galibiyeti almasında, en skorer oyuncu olarak büyük pay sahibi olan Türkoğlu, 8 maçta yüzde 50.4 şut isabetiyle oynarken, 19.8 sayı ve 6.4 asist ortalamaları yakaladı.
Hidayet'li Orlando Magic, Doğu'da sezonu da 3. sırada tamamlamayı başardı ve play-off'a kaldı.

Türkoğlu, daha önce 13. ve 14. haftalarda üstüste 2 kez “haftanın oyuncusu” seçilmişti. Milli oyuncu, NBA Ligi tarihinde “ayın oyuncusu” unvanına erişen ilk Türk basketbolcu olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Batı Konferansı'nda MVP seçilen Kobe Bryant ise, takımının 7 galibiyet ve 1 yenilgilik performansında, ortalama 26.1 sayı ve 5.5 asistlik katkı sağladı. Bryant, bu karşılaşmaların 2'sinde 30'un üzerinde sayı kaydederken, özellikle Portland Trail Blazers karşısındaki 36 sayı ve 13 ribauntluk performansı dikkati çekti.
Bryant, bu sezon 2. kez NBA'da ayın “en değerli oyuncusu” ödülünün sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!