"Doğunun çocukları” short tracka uygun

Güncelleme Tarihi:

Doğunun çocukları” short tracka uygun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2012 12:15

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Yıldırım, “4 yıldır short track sporunun içindeyiz. Yurtdışında yapılan yarışmalara katılıyoruz. Doğudaki, özellikle Erzurum'daki çocukların yapısı bu spora çok müsait” dedi.

Federasyonun Short Track Kurulu Başkanı da olan Yıldırım, short track sporuna olan ilgiden memnun olduğunu belirterek, sporcuların katıldıkları yarışmalarda iyi dereceler elde ettiğini söyledi.

Short trackın Türkiye'de yeni bir spor dalı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:
“Bundan 4 yıl önce Türkiye'de short track sporundan bahsedemezdik. Short trackta Güney Kore hem bayanlar hem de erkeklerde ilk sırada yer alıyor. Güney Kore'yi, Çin, Kanada, ABD, Japonya, Avrupa'da İtalya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve Rusya takip ediyor. Short track dünyada çok eski bir spor. Başlama tarihi 1800'lü yılların başı olan bu spor, 1960'da olimpik oldu. Türkiye'de geldiğimiz noktayı değerlendirecek olursak, geçen yıl katıldığımız bir yarışmada Mükerrem Top adlı sporcumuz 500 metrede 44 saniye gibi iyi bir derece yaptı. Bu spor dalında dünya derecesi 41 saniye.”

“Altyapıdan gelen sporcularımıza değer veriyoruz”

Short trackta derece elde edenlerin bu sporu küçüklüğünden bu yana yaptığına vurgu yapan Yıldırım, altyapıdan yetiştirdikleri sporcuların performanslarından memnun olduklarını söyledi. Altyapı sporcularına yönelik kamp ve yarışmalar düzenlediklerini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Kamplar ve yarışmalar short track sporunun Türkiye'deki gelişimi için önem arz ediyor. 4 yıldır bu işin içindeyiz. Yurt dışında yapılan yarışmalara katılıyoruz. Doğudaki, özellikle Erzurum'daki çocukların vücut yapısı bu spora çok müsait. Biz yurtdışına gittiğimiz zaman bu sporun Türkiye'de bu kadar kısa bir sürede nasıl geliştiğini merak ediyorlar. Bulgar antrenörümüz Ivan Pandov ile 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na hazırlanıyoruz.”

Short track sporunda yaz aylarında iyi bir dönem geçirdiklerini belirten Yıldırım, “İki kez Erzurum'da, birer kez de Bulgaristan ve İzmit'te kamp yaptık. Short track kondisyona bağlı olduğu için sporcularımızın iyi bir performans göstermesi önemli. Çalışmalarımız bundan sonraki süreçte aynı hızda devam edecek” dedi.

“Hedef olimpiyatlara vize almak”

Takımda iyi sonuçlar elde eden Mükerrem Top'un yanı sıra uzun yıllar Belçika'da short track sporu yapan Selim Tanrıkulu'nun da bulunduğunu ifade eden Yıldırım, Tanrıkulu'nun, Türk milli takımını kurduktan sonra kendi takımlarına katıldığını anımsattı.

Selim Tanrıkulu'nun yarışmalara katıldığını dile getiren Yıldırım, “Bu 2 sporcumuz 2013 yılındaki dünya kupası yarışmalarına katılacak. İlk 32'ye girerlerse olimpiyat vizesi alacağız. Selim dünya sıralamasında 34, Mükerrem ise 38'inci sırada yer alıyor. Biraz daha çalışmayla inşallah olimpiyatlara sporcu göndereceğiz. Bununla ilgili antrenörümüz Ivan Pandov'un ciddi bir programı var. Dediklerini aksatmadan yapmaya çalışacağız. Bu spor için fiziki alanlar çok önemli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!