Doğum sonrası karnımdaki şişlik inmedi

Merhaba Suna Abla, benim göbeğim doğumdan sonra sanki 5 aylık hamile gibi şişkin kaldı. Bu durumdan kurtulmam için bir öneriniz olabilir mi?n Esrin

Öncelikle bir diyetisyene gitmenizde fayda var. Az ve sık yemeye, üç beyazdan (un, tuz, şeker) uzak durmaya gayret edin. Bir sandalyeye oturup, ayaklarınızı yere paralel şekilde yukarı kaldırıp indirin, bu egzersiz de faydalı olur (aynı hareketi yere uzanarak, dizlerinizi kırmadan bacaklarınızı yukarı kaldırıp indirerek de yapabilirsiniz). Benim önereceğim formül ise şu: Eşit miktarda susam yağı ile limon suyunu karıştırıp, bununla her gün 10 dakika göbek kısmınıza masaj yapın.

Adet sancıları

Suna Hanım, bu sorunun sizin alanınıza girmediğini biliyorum. Ama yine de şansımı denemek istedim. Adet dönemlerim inanılmaz sancılı geçiyor. Kasıklarım ve belimin ağrısından duramıyorum. Ağrı kesiciler ise düzenimi bozuyor. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim... n Tuba K.

Eskiler bu sorundan kurtulmak için adaçayı, anason, papatya, ardıç ve naneyi çay gibi demleyip içerlermiş. Denemenizi öneririm.

Can sıkan kırışıklıklar

Suna Hanım, merhabalar. Ben 32 yaşında bir bayanım ve sorunum dudak kenarlarında oluşan çizgiler... Epey göze batıyor ve beni rahatsız ediyorlar. Ayrıca dudak üstünde de kırışıklıklar oluşmaya başladı. Bu çizgilerden nasıl kurtulurum? n Sevda H.

Her gün yağlı bir kremle kırışıklık oluşan bölgelere 5 dakika kadar masaj yapın. Haftada 3 gün de şu maskeyi uygulayın: 1 havucu rendeleyip suyunu çıkarın. Buna 1 yumurta akı, 1 çay kaşığı çiçek yağı ve 1 tatlı kaşığı patates unu karıştırın. Dudak üstü de dahil tüm yüzünüze bunu sürüp 20 dakika bekletin. Ayrıca eşit miktarda süt ve bira mayasını karıştırıp da kırışıklıklarınıza sürebilirsiniz.

Güneş lekelerine karşı limon suyu

Merhabalar Suna Hanım, güneşten oluşmuş lekelerden kurtulmam için bana ne tavsiye edersiniz? n Hülya Zukali

Mutlaka dışarı çıkmadan 15 dakika önce 20 koruma faktörlü krem kullanın. İki günde bir de gece yatmadan önce 2 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı suyu karıştırıp, bununla lekeli bölgeleri silin.
Yazarın Tüm Yazıları