Doğu'da kış

Güncelleme Tarihi:

Doğuda kış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 11:08

- Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ağrı'da ölçüldü - Doğu Anadolu Bölgesi'nde son bir haftada kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 2 bin 259 köy ve mahalle yolu yeniden açıldı - Erzurum'da son iki ay içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan kısal kesimdeki mahallelerden 39'u kar üstü araçla 93 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince kurtarılarak, hastanelere ulaştırıldı

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı, gece saatlerinden itibaren ise kar yağışı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Ardahan'da 23, Kars'ta 16, Erzurum'da 12, Muş'ta 9, Hakkari'de 8, Iğdır'da 7, Van'da 6 ve Bitlis'te 5 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Van ve Iğdır'da 4, Hakkari'de 1, Bitlis'te sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars'ta 1, Ardahan'da 3 ve Muş'ta 5 derece olması tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

- Bitlis'te kar kalınlığı 90 santimetre

Kar kalınlıkları ise Bitlis'te 90, Kop Dağı'nda 54, Ağrı'da 20, Hakkari'de 15, Muş'ta 14, Ardahan'da 13, Erzurum'da 8 ve Kars'ta 4 santimetre ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle kent merkezlerinde ev, iş yeri ve bazı araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Kar ve tipi nedeniyle Bitlis'te 4 köy yolu ve Erzurum'daki kırsal kesimde 4 mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karla mücadele ekipleri, söz konusu yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra köy ve mahallelerde mahsur kalan hastalara da yardım eli uzatıyor.

Erzurum'da son iki ay içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan kırsal kesimdeki mahallelerden 39'u snowtrackla 26'sı doğum, 9'u çocuk olmak üzere 93 hasta, karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince, hastanelere ulaştırıldı.

Meteoroloji yetkilileri, yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgede çığ tehlikesi bulunduğunu belirterek, vatandaşların, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

- Son bir haftada 2 bin 259 köy yolu açıldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 7 Ocak Çarşamba gününden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da kırsal kesimdeki bin 206 mahalle ve kom, Van'da 289 mahalle, Bitlis'te 250, Muş'ta 200, Ağrı'da 157, Kars'ta 75, Hakkari'de 65 ve Ardahan'da 25 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Son bir hafta içerisinde belediye ve il özel idaresi ekiplerince yapılan çalışmalar sayesinde toplam 2 bin 259 köy, mahalle ve kom yolu yeniden ulaşıma açıldı. Kalan 8 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!