Doğu'da demokrasi nöbetine coşkulu final

Güncelleme Tarihi:

Doğuda demokrasi nöbetine coşkulu final
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 13:12

Doğu'da demokrasi nöbetine coşkulu final

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ- Hüdayi GÜMÜŞ- Salih BEŞKARDEŞ/VAN- HAKKARİ- BİTLİS, (DHA) - DARBE girişimi sonrası tüm Türkiye'de başlatılan demokrasi nöbetlerinin son gününde Hakkari, Van'ın Çatak ve Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde coşku ilk günkü gibi sürdü. Hakkari'de aralarında Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat'ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, valilik binası önünde demokrasi nöbeti tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmayı dev ekrandan izleyen vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla FETÖ aleyhinde slogan atıp dağıldı.
MEVLİT OKUTULDU
Van'ın Çatak İlçesi'nde ise Kaymakam Hacı Asım Akgül, Ak Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, vatandaşlar ve kurum amirlerinin katıldığı demokrasi nöbetinde Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül teşekkür konuşması yaptı. Darbe girişimine karşı yapılan demokrasi nöbetinin çok kıymetli bir duruş olduğunu belirten Kaymakam Akgül, "Milletimiz, kendi özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Demokrasi nöbetlerimizde meydanlarda birlikte duran siyasi parti temsilcilerimize, kurum, kuruluş müdürlerimize, her kesimden vatandaşımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir tablo karşısında ne kadar gurur duysak azdır" dedi.
Nöbet okunan Kuran'ı Kerim ve dualarla son buldu.
ARAÇ KONVOYU İLE İLÇE TURU
Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde ise demokrasi nöbetini son gününde araç konvoylarıyla ilçede tur atıldı. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un öncülüğünde belediye binası önünde bir araya gelenler, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek içinilçede tur attı.
Demokrasi nöbetinin son gününde Adilcevaz Belediyesi tarafından kesilen kurban etlerinden yapılan kavurma meydandaki vatandaşlara dağıtıldı. İlçe Müftülüğü tarafından okutulan mevlitte şehitler için dua edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!