Doğubeyazıt'ta evleri yanan kardeşler için müjdeli haber

Güncelleme Tarihi:

Doğubeyazıtta evleri yanan kardeşler için müjdeli haber
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 11:26

Dün Ağrı Doğubeyazıt’ta bir yangın haberi geldi. Geleri Ailesi’nin toprak damlı evi yanmıştı. Yangın anında DHA Muhabiri’nin çektiği fotoğraflar ise yürek dağladı. Fotoğrafta, 10 yaşındaki Yusuf, kardeşi Muhammet’in gözlerini kapatıyordu; yanan evlerini görmesin diye. Hurriyet.com.tr haberi manşetine taşıdı. Yüzlerce Hürriyet okuru telefon ve mail yolu ile, yardım etmek istedikleri, bir kampanya başlatılmasını istedi. Doğubeyazıt Belediyesi bu sabah bir kampanya başlattı; aile için bir hesap numarası oluşturuldu. İlk yardım açıklaması ise iş insanı Çetin Çapan'dan geldi.

Haberin Devamı

Doğubeyazıt Belediyesi Eş Başkanı Av. M. Rohat Özbay, hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, aileye destek için Türkiye genelinde ciddi bir ilginin olduğunu söyledi.

Doğubeyazıtta evleri yanan kardeşler için müjdeli haber

Özbay, 3 göz odadan oluşan toprak damlı evin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Baba Remezan Geleri’nin, kışın, iş buldukça kalorifer kazanlarını yaktığını söyledi. Ailenin, dün akşam Remezan Geleri’nin avlusundaki boş bir yere yerleştirildiğini ifade eden Özbay, gelecek yardımlarla birlikte hızla yeni bir ev inşa edilebileceğini söyledi.

Doğubeyazıtta evleri yanan kardeşler için müjdeli haber
EVLERİ YANAN ÇOCUKLARIN GÖZYAŞLARI

'ELBİRLİĞİ İLE YENİ BİR EV YAPARIZ'

Ağrı Belediyesi'nin de yardım için destek sözü verdiğini ifade eden Özbay, “Belediye olarak biz de elimizden geleni yapacağız. Evini temelini, havaların düzelmesi ile birlikte atarız. Çok sayıda kişide aradı; herkes birşeyler yapmak istiyor. Açılan hesap numarasından birikecek para durumuna göre ailenin eksiklikleri de giderilir” dedi.

Haberin Devamı

Doğubeyazıtta evleri yanan kardeşler için müjdeli haber

Haberin Devamı

Doğubeyazıt Kaymakamlığı’nın da bilgisi ile aile için açılan hesap numarası şöyle:

IBAN: TR480001 0003 5164 3034 6050 01 Ziraat Bankası –Doğu Beyazıt Şubesi
Hesap Sahibi: Remezan Geleri: GSM: 0545 394 16 20

İLK YARDIM İŞ İNSANI ÇAPAN’DAN
Geleri Ailesi’ne yeni bir ev yapılması için Doğubeyazıt Belediyesi’nin başlattığı kampanya yoğun bir ilgi görüyor. Konu ile ilgili Hürriyet Dünyası’na konuşan iş insanı Çetin Çapan, aileye 10 bin TL’lik bir yardımda bulunacağını açıkladı. Çapan, habere konu aileye ilişkin haberi okurken çok üzüldüğünü ifade ederek “Kimin elinde ne geliyorsa yardıma muhtaç insanlara yardım edebilmeli. Umarım kısa sürede daha güzel daha yaşanılır bir eve kavuşurlar” dedi.

KIZILAY DA EŞYA GÖNDERDİ
Kızılay yetkilileri de Geleri Ailesi’ne yardım malzemeleri gönderiyor. Hurriyet.com.tr’deki haber sonrası devreye girdiklerini aktaran Kızılay yetkilisi, gıda, battaniye, ısıtıcı, yatak, buzdolabı, bulaşık makinesinin de içinde bulunduğu bir yardım kamyonunu aileye teslim etmek üzere yola çıkardıklarını bildirdi.

BİR YARDIM DA AV. ÇELİK’TEN
İstanbul'da bulunan Çelik Hukuk Bürosu'nun kurucusu Av. Şevket Çelik de, Geleri Ailesi'ne bin TL'lik bir yardımda bulunacağını aktardı. Av. Çelik, "Zor durumda olan bir aileye küçük de olsa bir katkıda bulunabilmek bizi mutlu eder" dedi.

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!