Doğu Türkistanlılara iftar

Güncelleme Tarihi:

Doğu Türkistanlılara iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 16:21

Doğu Türkistanlılara iftar

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Türkistanlılar için iftar düzenlendi. İftarda Doğu Türkistanlılara seslenen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, Türkiye'nin daima zulme uğrayanların yanında olduğunu söyledi.
Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde verilen iftara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant'ın yanı sıra Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ile Kayseri'deki Doğu Türkistanlılar katıldı. Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, Doğu Türkistan'ın akıl ve gönülden çıkmadığını belirterek şöyle dedi:
Gönül neredeyse akıl da orada olur. Doğu Türkistan bizim gönül coğrafyamız içinde. Çin'in getirmiş olduğu yasaklarla dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüşen Doğu Türkistan'dan halen yasak haberleri geliyor. Soydaş, dindaşlarımızın Ramazan ayında oruç tutmasına, ibadetlerini yapmalarına müsaade edilmiyor. Doğu Türkistan'da yıllardır bir zulüm yaşanıyor. Ancak ne yazık ki bu zulme karşı hür dünya, insan hakları savunucuları, demokrasi ve özgürlükten bahseden ülkeler sessiz kalıyor."
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Doğu Türkistan'ın yanında olacaklarını vurgulayan Büyüknalbant, "Rabbim Doğu Türkistan'da ve dünyanın her bölgesinde zulümle karşı karşıya kalanları korusun. Onların da tez zamanda huzur ve mutlulukla Ramazan günleri ve bayram geçirmelerini yürekten diliyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!