Doğu Türkistan, Suriye ve Irak’tan gelen Türkmenlere iftar programı

Güncelleme Tarihi:

Doğu Türkistan, Suriye ve Irak’tan gelen Türkmenlere iftar programı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 09:47

Doğu Türkistan, Suriye ve Irak’tan gelen Türkmenlere iftar programı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – KAYSERİ Şeker Fabrikası tarafından, Doğu Türkistan, Suriyeli sığınmacılar ile Irak'tan gelen Türkmenler için iftar programı düzenlendi.

Şeker Gölü’nde düzenlenen iftar programına, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür Levent Benli, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Suriye Türkmen Meclisi Delegesi Abdurrezzak Muhammed, Irak Türkleri Temsilcisi Abdullah Afar, Şuayip Zalo, Doğu Türkistan, Suriye ve Irak’tan gelen Türkmenler katıldı. İftar sonrasında konuşan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, “Kayseri Şeker Fabrikası Türkmen kardeşlerimizle bizi bir araya getirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Türkmen kardeşlerimiz de, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz de zalimlerden kaçıp geldiler. İnşallah Allah tüm mazlumları insanca yaşamayı nasip eylesin” dedi. 

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, “Geçen sene Doğu Türkistanlı kardeşlerimizle onların mekanlarında bir iftar programı gerçekleştirmiştik. Bizim de hafızalarımızda iz bırakan derin bir programdı. Siz ailelerinizi kurtarmak için ülkelerinizi terk ettiniz ve göçmen durumuna geldiniz. Türk milleti size kucak açtı. Sizler de burayı elbette bir yurt olarak benimseyeceksiniz. Bizim ecdadımız sizin geldiğiniz yerlerden asırlar önce gelmiş. Bugünde şartlar böyle gerektirmiş. Zulümden kaçarak siz de geldiniz. Sonuçta o ata yurdu bu Anadolu’yu besleyen bir kaynak. Türk milleti size kucak açmakla herhangi bir şeyini kaybetmiyor. Aksine siz bu ülkeye yeni bir enerji katıyorsunuz. Yeni bir kan, yeni bir can getiriyorsunuz. Biz bunu böyle kabul ediyoruz” şeklinde konuştu

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!