Doğu Kudüs mesajı: Elçilik aç

Güncelleme Tarihi:

Doğu Kudüs mesajı: Elçilik aç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 22:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Filistin Devleti’nin başkenti ilan edilen Doğu Kudüs’te büyükelçilik açılması gerektiğini belirtti. “Filistin bizim milli davamız” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Doğu Kudüs’te konsolosluğumuz var. O konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin” dedi. Kılıçdaroğlu, dün Muğla’daki toplu açılış törenlerinde özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

NAMUSLU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ

“SURİYE’de akan kanın sorumlusu Ankara’daki beyler. Kendi çocuğunuzu niye göndermiyorsunuz askere? Garibanın çocuğunu gönderiyorsun. Size dünyayı dar edeceğim. Geldiğimiz nokta parti propagandasını aşmıştır artık. Bütün ülkücülere, sosyal demokratlara, liberallere sesleniyorum. Bu ülke freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. 80 milyon bu ülkeyi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Olay sağ-sol olmaktan çıkmıştır, olay Türkiye’nin bekası olayıdır. Üzerimize bütün baskılarla geliyorlar. İstedikleri kadar baskı, zulüm yapsınlar biz asla bildiğimiz doğru yoldan dönmeyeceğiz. Belediye başkanlarımıza her türlü baskıyı yapıyorlar. İstediklerini yapsınlar, biz namuslu yoldan dönmeyeceğiz.

DOĞU KUDÜS KARARINA DESTEK

Filistin bizim milli davamız. 1968 yıllarında gencecik fidanlarımız gitti. O mezarlar Filistin’dedir. İslam İşbirliği toplantısı yapıldı. ‘Doğu Kudüs başkent olsun’ dedi. O karar çok önemli. Bu kararın gereğini hükümetin yerine getirmesini istiyorum. Bu kararın alınması gerekiyordu ve her türlü desteği veriyoruz. Şimdi o sözü tutacaksın. Marmara gemisi gibi yapmayacaksın. Kapı arkasında anlaşma imzalamayacaksın. Doğu Filistin’de Türkiye Büyükelçiliği’ni açacaksın. Yaparlar mı? Yapmalarını istiyorum.

Haberin Devamı

FİLİSTİN MİLLİ DAVAMIZDIR

Bütçe görüşmelerinde Sayın Binali Yıldırım ‘Bizim Doğu Filistin’de Türkiye’nin Büyükelçiliği var’ dedi. Açtık internet sitesini, yok. Sen Başbakan olarak o metni okurken hiç düşünmedin mi? Kudüs’te yok Tel Aviv’de, Doğu Kudüs’te konsolosluğumuz var. O konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin. Ben takipçisi olacağım. Filistin davasını savunan her vatandaşın da takipçisi olması lazım. Bunun sağı-solu yoktur ve bizim milli davamızdır. Dökülen her kan bizim kanımızdır. Her koşulda Filistin’e sahip çıkacağız.

VERGİ VERMEMEK İÇİN NUMARA

2019’da seçimlere gideceğiz. Önümüzde iki tercih var. Bir demokratik parlamenter sistem, iki tek adam rejimi. Fakir fukara vergi verirken, devleti yönetenler vergi vermemek için her türlü numarayı yapıyorlar. 2019’da, musluğu açtığı zaman vergi veren, 4 çeşit vergi veren anne bunun hesabını sormak zorundadır. Siyaset kurumu bana hesap vermek zorundadır diyecek. Man Adası’nda şirket kuranlar, vergi ödememek için her türlü numarayı yapıyor. ‘Ben onları cezalandırıyorum ve sandığa gömüyorum’ diyecek. Bunun aksi ne olur? Tek adam rejimi. Tek adam rejimini getirirseniz yargı bağımsızlığı olmaz. Kimsenin can ve mal güvenliği olmaz.

Haberin Devamı

FEZLEKE HAZIRLANMASINA TEPKİ

“SENİN savcılığın batsın. Savcı değilsin. Saraya kölelik yapanlar savcı da olamazlar, hâkim de olamazlar. Parlamentoda konuşmayacaksın, caddede konuşmayacaksın, niye konuşuyorsun. Nerede konuşacağım ben? Bir de kalkıp ‘Benim ülkemde demokrasi var’ diyorsun. Senin ülkende demokrasi yok, tek adam rejimi var. Hapishanelerinde milletvekilleri olan, gazeteciler olan, üniversitelerden akademisyen atılan ülke demokratik ülke değildir. Mücadele edeceğiz, mücadelemiz kutlu olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!