Doğu Batı ile buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Doğu Batı ile buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 14:11

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Şefika Kutluer Festivali, ‘Doğu Batı ile Buluşuyor’ teması etrafında şekilleniyor.

Haberin Devamı

Ankara’da, MEB Şüra Konser Salonu ve Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde 30 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin tüm geliri Tema Vakfı’na bağışlanacak.


Bu sene üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, yine Ankara ve İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Festivalin bu yılki teması ise, ‘Doğu Batı ile Buluşuyor’ olarak belirlendi. 30 Eylül -19 Ekim tarihleri arasında MEB Şüra Konser Salonu ve Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlenecek festivalin bütün konserleri Ankara’daki ilk performanslardan oluşuyor.
Üçüncü festivalin öne çıkan grupları arasında Kosova Filarmoni Orkestrası, Çin Jiangsu Kadınlar Geleneksel Orkestrası, Litvanya Oda Orkestrası, Kore Milli Orkestra, Kazakistan Oda Orkestrası, Karadağ Senfoni Orkestrası ve Selanik Festival Orkestrası var. Ayrıca Meksika’dan gelecek iki ilginç grup ve dünyanın en iyi keman virtüözleri arasında gösterilen Arnavut kemancı Tedi Papavrami’nin solo resitali ve ilk kez aynı sahneyi paylaşacak Şefika Kutluer ve Kerem Görsev’in resitali de festival programında bulunan diğer etkinliklerden.

Haberin Devamı

KUTLUER VE GÖRSEV İLK KEZ BİRLİKTE

Festivalin Hz. Mevlana’nın doğum günü olan 30 Eylül’de gerçekleşecek açılış konseri için, Kosova’dan Ankara’ya 65 kişilik Kosova Filarmoni Orkestrası ilk kez geliyor. Şefika Kutluer’in solist olarak katılacağı konserde Mevlana konçertosu ve Türk-Kosova ortak kültürünü sergileyen eserler seslendirilecek. Etkinliğe Prof. İlber Ortaylı da konuşmacı olarak katılacak.
Festivalin konuk isimlerinden bir diğeri, 1 Ekim’de sahne alacak Kore Milli Orkestrası. Ülkemize ilk kez gelecek orkestra, geleneksel kıyafetlerle yine geleneksel Kore enstrümanlarını çalan 20 müzisyenden oluşuyor. Üstelik, geleneksel Kore müziğinin en güzel örneklerinin seslendirileceği konserden sonra izleyiciler Kore lezzetlerini de tadabilecekler.
Festivalin sürprizlerinden bir diğeriyse, Şefika Kutluer ile Kerem Görsev’in 4 Ekim tarihinde ilk kez aynı sahneyi paylaşacak olmaları. İkili, caz standartları ve klasiklerden örnekler sunacakları bir resital verecekler.
Festival kapsamında sahne alacak diğer isimler de oldukça heyecan verici. Çin Jiangsu Kadınlar Orkestrası 6 Ekim, Litvanya Oda Orkestrası 8 Ekim, Kazakistan Oda Orkestrası 10 Ekim, Karadağ (Montenegro) Senfoni Orkestrası 15 Ekim tarihinde festival sahnesinde müzik severlerle buluşacaklar.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!