Doğtaş rüzgardan enerji üretecek

Güncelleme Tarihi:

Doğtaş rüzgardan enerji üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2008 00:00

Adını mobilya sektörüyle duyuran Doğtaş Başkanı Doğan, Çanakkale bölgesinde 1348 megavat gücünde rüzgar enerjisi santralı kuracaklarını açıkladı.

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’nde kurulan ve adını mobilya sektörüyle duyuran Doğtaş Grubu’nun, geleceğin en karlı sektörü olarak gösterilen enerjiye 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlandığı bildirildi. Basın toplantısı düzenleyerek Doğtaş’ın hedeflerini açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, yapacakları yatırımların içinde en önemli yeri enerji sektörünün oluşturduğunu söyledi.

MALİYETİ 1 MİLYAR DOLAR Çanakkale bölgesinde 1348 megavat gücünde rüzgar enerjisi santralı kuracaklarını açıklayan Doğan, şunları söyledi. "Yatırımın maliyeti 1 milyar dolar olacak. Elbette bu parayı biz tek başımıza karşılayacak durumda değiliz. Bir Amerikalı şirketle şu anda protokol imzaladık. Bunun dışında bazı projeleri de yurt içindeki ortaklarla yapacağız. Hedefimiz Çanakkale merkezinde, Ezine, Çan ve Biga ilçelerinde toplam 1348 megavat gücünde rüzgar santralleri kurmak. Lisans almak için müracaatlarımızı yaptık. Bir iki ay içinde sonuçları alacağız."

DİĞER YATIRIMLARI Doğan ayrıca, Biga’da yaptırdıkları özel hastanenin kaba inşaatının bittiğini ve haziran ayı sonunda hizmete açmayı planladıklarını belirtti. Şu anda biri Çanakkale, diğeri de Gönen’de olmak üzere iki DOĞPA alışveriş merkezi bulunduğunu da dile getiren Doğan, ocak ayında da Çanakkale’nin Esenler Mahallesi’nde yapımı süren üçüncü alışveriş merkezini hizmete açacaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!