Doğru yağmurluk seçimi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Doğru yağmurluk seçimi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 10:10

Sonbahar yağmurlarına hazırlıksız yakalanmak istemeyenlerin sahip olması gereken şey kaliteli bir yağmurluk. İşte doğru yağmurluğu seçmenin püf noktaları...

Haberin Devamı

Sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde yağmurluklar en gerekli giysilerden birine dönüştü. Hafif ve ince yapılarıyla rahat ve konforlu bir giyim seçeneği sunan yağmurluklar son yıllarda tasarımcıların bu parçalara el atmasıyla son derece trend hale geldi. Farklı kumaş ve formlarda karşımıza çıkan yağmurluklarda tasarımın yanında malzeme ve kullanım amacına göre seçim yapmak gerekiyor.

YAĞMURLUK SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Yağmurluk seçimi yaparken yağmurluğunuzu kullanma amacını göz önünde bulundurmalısınız. Eğer herhangi bir spor aktivitesinde yağmurluğunuzu giymek istiyorsanız planladığınız aktiviteye, hava şartlarına ve iklime göre seçimler yapabilirsiniz. Çeşitli ihtiyaçlara göre farklı kumaş ve modellerle pek çok yağmurluk bulabilirsiniz. Su geçirmez ve nefes alabilir kumaşlardan tercih edebileceğiniz yağmurluklar sizi yarı yolda bırakmaz. Yağmurluklarda yer alan fermuar, yırtmaç ve astar gibi bazı özellikler ise yağmurluğun daha fonksiyonel ve konforlu kullanılmasını sağlar.

Haberin Devamı

Doğru yağmurluk seçimi nasıl yapılır

Doğa sporları yapanlar için kolay katlanır ve kırışmaz kumaşlardan tercih edilen yağmurluklar çanta içerisinde katlanıp konulurken veya çantada taşırken sorun çıkarmaz. Yağmurluk seçiminde kumaş yapısı yapılan aktivite kalitesini ve rahatlığı doğrudan etkiler. Çok çeşitli kullanım amaçlarına uygun olan kumaşlar tercih edilmelidir. Bu tür kumaşlar aynı zamanda teri uzaklaştırarak konforlu bir kullanım sağlar.

Eğer haftasonları spor için bir yağmurluk almak istiyorsanız su geçirmez kumaşlardan olan yağmurluklar yağışlı hava koşullarında orman yürüyüşlerinizi rahatlıkla gerçekleştirmenizi sağlar. Dış ortamda herhangi bir müsabaka izlemek isteyenler için de bu yağmurluk çeşitleri doğru tercihler olacaktır.

Doğru yağmurluk seçimi nasıl yapılır

Haberin Devamı

Günlük hayatta ise tasarımın ve trendlerin öncülüğünde çarpıcı seçimler yapabilirsiniz. Su geçirmez kumaşlardan üretilen yağmurluklarınızı desenli kumaşlardan seçebilir ve tarzınıza eğlenceli bir hava katabilirsiniz. Uzun ve koyu renkli yağmurluklar iş hayatı için uygun seçimler olabilir. Sosyal hayatta ise son zamanların gözde tasarımlarından olan transparan detaylı yağmurluklarla oldukça sıradışı görünmek mümkün.

File detaylı yağmurluklar ise spor salonuna giderken size hem sportif bir şıklık sağlar hem de sizi yağmurdan korur. Minimal etkilerin ve fonksiyonel tasarımların göze çarptığı yağmurluklarda koyu tonlar kadar canlı renkler de sıkça tercih ediliyor. Siz de yağmurluğunuzla iddialı görünmeyi tercih edenlerdenseniz canlı renklerle hoş bir stil yakalayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!