Doğru şekilde beslenme ile ideal kilomuza ve sağlığımıza nasıl kavuşuruz?

Güncelleme Tarihi:

Doğru şekilde beslenme ile ideal kilomuza ve sağlığımıza nasıl kavuşuruz
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 11:34

Obezitenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı / Proloterapi Eğitmeni Uzm. Dr. Ülkü Sarpkaya, doğru şekilde beslenmenin ideal kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkilediğini anlattı.

Haberin Devamı

Obezite, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunlarından birisi olup, boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstünde olmasıdır. Obezite seviyesi vücut kitle indeksine göre sınıflandırılarak yapılır. Aşırı ve yanlış beslenme alışkanlığı, bağırsak florasının bozuk olması ile birlikte fiziksel aktivite yetersizliği en önemli obezite etkenlerinden kabul edilmektedir.

Günümüzde şekerin ve rafineri gıdaların tüketilmesi; su yerine yüksek şeker, katkı maddesi ve kimyasallar içeren sıvıların içilmesi; toksik, kimyasal ve elektromanyetik kirlenmenin artmasıyla bağırsak florası pek çok insanda bozulmuş ve hastalıklar adeta salgın haline gelmiştir. Erişkinlerde obezite, depresyon, fibromiyalji, romatizmal hastalıklar, migren, MS gibi nörolojik hastalıkların; çocuklarda alerjilerin, astımın, obezitenin, dikkat eksikliği- hiperaktivite, otizm, disleksinin giderek artması dikkat çekicidir.

Haberin Devamı

Sağlıksız beslenme ile hastalanır, sağlıklı beslenme ile tekrar sağlığımıza kavuşuruz. Kısacası sağlığımız bağırsak floramızın sağlıklı olmasına bağlıdır. Çünkü sağlıklı bağırsak florasındaki mikroorganizmalar, bedenimizi dışarıdan alınan patojenler, kimyasallar, toksinlerden koruyan fiziksel bir bariyer olmanın yanı sıra bağışıklık sisteminin önemli bir parçasıdır. Sağlıksız ve dengesiz, özellikle şeker ve rafineri karbonhidrat ağırlıklı beslenme, aşırı stres, yeterince su içmemek, ağız ve diş sağlığının bozuk olması, ilaçlar özellikle antibiyotik, kortizon kullanımı gibi sebepler bağırsak florasını bozar. Bağırsak hasarlı ve sızıntılı hale gelir. Sağlıklı olmayan bağırsakta sindirim ve emilim de sağlıklı olmaz ve önemli vitaminler, mineraller, temel yağlar, aminoasitlerin eksiklikler görülür. Yeterince sindirilememiş yiyecekler bağırsağın sızıntılı hasar görmüş epitelinden sürekli geçer ve gıda intoleransı gelişir.

Â

Doğru şekilde beslenme ile ideal kilomuza ve sağlığımıza nasıl kavuşuruz

Haberin Devamı

Fırsatçı mayaların, Candida’nın aşırı çoğaldığı florada Candida glikozu ele geçirir. Candida şeker ve rafineri karbonhidratlarla büyür ve glikozu etonole ve yan ürünü asetaldehide çevirir. Alkol ve asetaldehid, B6 vitamini gibi vücuttaki pek çok vitamini, besini ve proteini işlevsiz hale getirir. Asetaldehidin yapısını değiştirdiği proteinleri yok etmek için bağışıklık sistemi tarafından üretilen antikorlar vücutta benzer yapıya sahip proteinlere saldırır. Bu da pek çok immun sistem hastalığının, allerjilerin, romatizmal hastalıkların tetiklenmesi demektir. Ayrıca asetaldehid tiroit bezi yeterince hormon üretse de çalışma alanlarını işgal ederek tiroit yetersizliğinin temel belirtileri olan cansızlık, yorgunluk, kilo alma, bağışıklığın zayıflaması ve depresyona sebep olur. Yeterince seratoninin de salgılanamamasını düşünürsek sağlıksız bağırsak florasıyla depresyon kaçınılmazdır.

Haberin Devamı

Öncelikle Vegatest ile bedeniniz de birikmiş olan toksin yükünü tespit edip uzaklaştırmak, yani şelasyon ile detoks yapmak, sağlıklı ve dengeli bir beslenme alışkanlığı kazandırırken bozulmuş olan bağırsak florasının yeniden düzenlenmesi, varsa enzim ve mineral eksiklerin yerine konulmasını sağlamak çok önemlidir. Kişiye özel sağlıklı bir beslenme programı ile vücudu ve bağ dokusunu düzenlemek tedaviye çok önemli katkı sağlar. Bağırsak florası bozuksa probiyotikler tedaviye eklenir.  Vücudun kendisini onarması ve tamir mekanizmalarının devreye sokularak vücudun toksinlerden arınması ile iyileşme sağlanır. Bu şekilde kişilerin sağlıklarına, ideal kilolarına kavuşması ve bu ideal durumda kalabilmeleri mümkündür.

Haberin Devamı

Doğru şekilde beslenme ile ideal kilomuza ve sağlığımıza nasıl kavuşuruz

Vegatest hem tanıda, hem de tedavinin takibinde oldukça ayrıntılı bilgiler veren bir cihazdır. Vegatest ile düzenlenen ve farkındalık yaratan; sağlıklı beslenme ve yaşam programı sayesinde kişiler sağlıklarına kavuşur. Vegatest ile uyumlu beslenme programı;  kısa zamanda bağırsak hasarını giderdiği ve böylece sızıntıları engellediği için; sindirilmemiş yiyeceklerin, toksinlerin, ağır metallerin kana geçişini durdurur. Bu durumun sonucu olarak hem beynin, hem de tüm doku ve organların toksinlere maruziyeti ortadan kalkacağı için; diyetten kısa bir süre sonra psikiyatrik ve fizyolojik semptomlar da ortadan kalkacaktır. Çünkü sızıntılı bağırsak duvarı iyileşerek, beyni ve tüm bedeni zehirleyen toksin geçişi durur. Bu da semptomların ortadan kalkmasını sağlar. Vegatest ile düzenlenen sağlıklı beslenme programını, akupunktur ve kişiye özel düzenlenmiş egzersiz programlarıyla desteklemek sonuçların çok daha etkili ve kalıcı olmasını sağlar. Kazanılan ideal kilonun ve sağlığın korunması için vegatest ile düzenlenmiş sağlıklı beslenme programı, kişiye hayat tarzı olarak benimsetilir.

Haberin Devamı

Doğru şekilde beslenme ile ideal kilomuza ve sağlığımıza nasıl kavuşuruz

 arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!