Doğru nefesle iyi yaşamı öğrendiler

Güncelleme Tarihi:

Doğru nefesle iyi yaşamı öğrendiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 18:08

Doğru nefesle iyi yaşamı öğrendiler

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Kent Konseyi Barbaros Mahalle Meclisi'nin, 'Haydi Kadınlar Katılın Bize' katılın çalışması kapsamında kadınlara doğru nefes ve iyi yaşam konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Nefes Terapisti ve Yaşam Koçu Sezin Yetişen Koç tarafından verilen diyafram kullanımı, enerji düzeyini yükseltme ve stresi azaltma konularının işlendiği eğitime ilgi büyük oldu. Yaşam Koçu Sezin Yetişen Koç, "Doğru nefes almak, vücudumuzun sağlıklı kalması ve ihtiyaç duyduğu oksijenin alınması, atık ve toksinlerin vücuttan atılması açısından çok önemlidir. Yeterince oksijen alınmadığında, zihinde bulanıklık, negatif düşünce, depresyon, işitme ve görme bozuklukları başlıyor. Düzgün ve yeterli nefes alamayanlar kendilerini sürekli yorgun ve depresif hissederler. Uyku düzenlerinde sorun yaşarlar. Bunu yenmenin en önemli yolu da nefeslerimizde saklı.Doğru nefes alarak organlarımızın beslenmelerini sağlayıp, hücrelerimizin verimliliğini arttırmak kaçınılmaz bir gerçektir" dedi. Koç, doğru nefes, iyi yaşam ve olumlu düşüncenin yaşamımıza getirileri konusunda farkındalığının artmasına hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

2009 yılından bu yana uygulamalı nefes terapisi ve yaşam koçluğu çalışmalarında bulunduğunu, nefes kapasitesinin artıran pek çok insanın yaşamında hızlı ve etkili iyileşmeler ve olumlu geri dönüşler gözlemlendiğini ifade eden Koç, Mahalle Meclisi'ndeki çalışmada nefes terapisi ve teknikleri arasındaki farka da değinerek, katılımcılara kısa bir uygulama yaptırdı.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!