"Doğru İletişim ve Sağlıklı Nesiller" konferansı

Güncelleme Tarihi:

Doğru İletişim ve Sağlıklı Nesiller konferansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 18:03

-Uşak Valisi Yavuz: - "Boşanmak bir haktır, anlaşamayan kişiler elbette boşanmalı. Ancak ne yazık ki ülkemizde boşanan çiftler çocukları ile doğru iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyor. Bu da beraberinde pek çok sorunu getiriyor" - "Geçtiğimiz günlerde Uşak'ta 13 yaşında bir çocuğumuz ne yazık ki intihar etti. Benim bu olayda ne gibi bir eksikliğim var diye düşündüm. Ben bu kentin Valisi olarak bir gün uyuyamadım"

Haberin Devamı

UŞAK (AA) - Uşak Valisi Seddar Yavuz, ildeki boşanma oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına dikkati çekerek, "Ancak ne yazık ki ülkemizde boşanan çiftler çocukları ile doğru iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyor. Bu da beraberinde pek çok sorunu getiriyor" dedi.

Vali Yavuz, Uşak Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Doğru İletişim ve Sağlıklı Nesiller" konferansında yaptığı konuşmada, sağlıklı nesiller yetiştirmek için eğitim öğretimin önemine vurgu yaptı.

Türkiye'de son süreçte eğitim sisteminin yeniden inşa edildiğini kaydeden, bu konuda öğretmenlere ve velilere önemli görevler düştüğünü belirten Yavuz, "Doğru iletişim, doğru eğitim, doğru öğretim ile sağlıklı nesiller yetiştirilir" dedi.

Haberin Devamı

Uşak'ta son dokuz yılda evlenen her yüz kişiden 28'nin boşandığına işaret ederek, ildeki boşanma oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çeken Seddar Yavuz, "Türkiye'de bu oran yüzde 20'de iken ilimizde ne yazık ki Türkiye ortalamasının üzerinde. Boşanmak bir haktır, anlaşamayan kişiler elbette boşanmalı. Ancak ne yazık ki ülkemizde boşanan çiftler çocukları ile doğru iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyor. Bu da beraberinde pek çok sorunu getiriyor. Anne babalar sağlıklı nesiller yetiştirmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstermeli" diye konuştu.

Türkiye'nin 2013 hedeflerine değinerek sağlıklı nesiller yetiştirmek için herkese görev düştüğünün altını çizen Vali Yavuz, intihara teşebbüs ve özkıyım olaylarının nedenlerinin iyi araştırılması gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Uşak'ta 13 yaşında bir çocuğumuz ne yazık ki intihar etti. Benim bu olayda ne gibi bir eksikliğim var diye düşündüm. Ben bu kentin Valisi olarak bir gün uyuyamadım. Aynı duygusu o yavrumuzun okuduğu okuldaki öğretmenleri, yöneticileri, tanıyan tanımayan herkes hissetmeli. Boşanma oranları artar, toplumsal dayanışmamızı kaybeder, çocuklarımıza doğru şeyleri öğretemezsek doğru noktada değiliz demektir."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Uzman Psikiyatr Dilay Karaaslan "Çocuk ve ergen psikiyatrisi" konulu sunum yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!