Doğru depo yönetiminin püf noktaları

Güncelleme Tarihi:

Doğru depo yönetiminin püf noktaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 14:00

İyi organizasyon ve planlama stratejileri uygulamak depo yönetiminin temelini oluşturuyor. Doğru depo yönetimi ile karınızı daha fazla artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

İthalat ve ihracat sektöründeki firmalarla perakende devlerinin yönetim süreçlerinde ve iş verimliliklerinde öne çıkan bir konu da depo yönetimi.

Depo yönetimi sadece ürünlerin doğru konumlandırılması ve sınıflandırılması ile halledilebilecek kadar kolay bir iş deği. İyi organizasyon ve planlama stratejileri uygulamak depo yönetiminin temelini oluşturuyor.

İşte depo yönetiminin püf noktaları;

1. Gözlemci olun

İyi bir depo yönetiminde depoya giren ve çıkan ürünleri düzenli olarak incelemek gerekiyor. Her ürünü kayıt altına almak ve doğru bir şekilde yerleştirmek için SKU kaydı tutulması ve ürünün özellik ve şekli hakkında kolayca bilgi sahibi olunabilmesi gibi konular depo yönetiminin temelini oluşturan detaylar olarak biliniyor. İyi bir SKU sistemi ile depo yönetimi sorunları azaltılabilir.

Haberin Devamı

2. Defolu ve sorunlu ürünlere dikkat

Defolu, sorunlu veya iade edilecek olan ürünleri ayrı bir şekilde sınıflandırmak gerekiyor. Böylece depo organizasyonu ve verimliliği de artırılmış olur. Defolu ürünlere farklı bir kayıt sistemi uygulamak ve defolarını hızlıca anlaşılabilecek şekilde etiketlemek de işleri kolaylaştırabilir.

3. Çok satanlar en kolay yere konulabilir

Çok satan ürünler veya sirkülasyonu yüksek ürün gruplarını çok daha kolay bulunabilecek ve taşınabilecek yerlere yerleştirmek hem insan gücünden hem de zamandan tasarruf etmek anlamında depo verimliliğini artırıyor. Çok satan ürünlere deponuzda özel bir yer belirleyerek bu ürün gruplarını orada konumlandırın.

4. Depo güvenliğine önem verin

Depo güvenliği ürün güvenliği ile eşdeğer. Deponuz hırsızlık ve çalınma durumlarına karşı ne kadar güvende olursa riskleriniz de o oranda azalır. Depo güvenliği için özel giriş sistemleri ve kartlı giriş gibi konuları es geçmeyin. Deponuzu doğal felaketlere karşı sigortalatmak da oldukça akıllı bir hamle.

5. Düzeni sağlayın

İyi depo yönetimi düzenli olmakla eş değer. Deponuzda gerekli olan çalışma alanını oluşturmak ve rahat hareket edebilmek işi doğru yapabilmek açısından önemli ayrıntılardan biri. Bu nedenle yeterli çalışma alanı oluşturmayı da depo alanı yaratırken göz ardı etmemek gerekiyor. Çalışanlarınıza yeterli çalışma alan sunmak karışıklıkların ve hataların önüne geçerek depo verimliliğini artırır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!