Doğru beslenme yöntemleri okullarda anlatılacak

Güncelleme Tarihi:

Doğru beslenme yöntemleri okullarda anlatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 12:14

Ankara Valiliği’nin koordinatörlüğünde başlatılan ‘Doğru Beslenmeye Birlikte Adım Atalım’ kampanyası ile okullarda sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin önemi ve hijyen kuralları anlatılacak.

Haberin Devamı

Valiliğin başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen kampanyanın açılış töreni, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, daha kaliteli bir hizmet sunumu verebilmek amacıyla okulları yaşam merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bozkurt, "Burada temel eğitimin dışında sağlıklı beslenmeden spora, hobilerin geliştirilmesinden fiziksel aktiviteye kadar birçok konunun çocuklarımıza aktarılmasını ve hepsinin yaşam biçimine dönüştürülebilmesini istiyoruz" dedi.

Doğru beslenme alışkanlığının kazandırılmasıyla daha çevik, vücudunda kas ve kemik yoğunluğu daha fazla, su oranı yüksek ve yağ miktarı daha düşük olan sağlıklı bir bedene kavuşulacağının altını çizen Bozkurt, bu eğitim çalışmasının belli aralıklarla Ankara içindeki farklı okullarda yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Bu etkinliklerde, programın yapıldığı okul dışında Ankara içindeki diğer okullardan da öğrencilerin ağırlanacağını anlatan Bozkurt, bu şekilde farkındalık artırılarak yeni nesillerin bir öncekinden daha sağlıklı ve bilinçli olacaklarını dile getirdi.

Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy da sağlıklı beslenme bilincinin çocukların en çok vakit geçirdiği okullarda verilmesinin çok doğru olduğunu ancak bunun başarılı olabilmesi için aileler başta olmak üzere toplumun da destek vermesi gerektiğini belirtti.

Okul kantinlerinde satılan yiyecek ve içeceklere kısıtlama getirilerek, çocukların zararlı olabilecek gıdalardan uzak durmasının sağlandığını anımsatan Aksoy, "Bu, okul dışında da özellikle çocuğun yaşadığı çevre tarafından da desteklenmeli. Biz, gazlı içeceklerin içilmemesini söylerken ve buna yönelik tedbir alırken, çocuklarımız evlerinde bunu içerse başarılı olamayız" diye konuştu.

Sağlık için bol sebze ve yeterince et tüketilmeli

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tansel Şireli de beslenmenin, canlıların sağlıklı bir şekilde yaşamak için gerekli olan enerjinin sağlanması olarak tanımlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Doğru beslenmek için sağlığın korunmasında vücudun ihtiyacı olan gıdaların tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Şireli, aşırı, şekerli ve yağlı gıdalardan kaçınılması, bol sebze, meyve, yeşillik yenilmesi; aşırıya kaçmadan yeterli miktarda et, kuru yemiş ve tahıl alınması gerektiğini söyledi.

Vücudun uyurken de enerji harcadığına dikkati çeken Şireli, bu nedenle sabah kahvaltısının kesinlikle atlanmaması, kaybedilen enerjinin takviye edilmesi gerektiğini anlattı.

Konuşmaların ardından, sağlıklı beslenmenin işlendiği tiyatro gösterimi yapıldı ve çocuklara kuru meyve ile sebze suyu ikram edildi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!