DÖGEM başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

DÖGEM başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 10:50

DÖGEM başvuruları başladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SOSYAL Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) tarafından ödüle layık görülen Döşemealtı Belediyesi Gençlik Meclisi'nde (DÖGEM) ikinci dönem kayıtları başladı.
Döşemealtı'nda gençlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olması ve kent yönetimine katılmaları amacıyla geçen yıl kurulan DÖGEM'de ikinci yıl heyecanı yaşanıyor. 16 Ocak başlayan DÖGEM kayıtları 3 Şubat'a kadar devam edecek. Yüzde 50 cinsiyet kotası ve engellilere pozitif ayrımcılık uygulanacak projede, Döşemealtı'nın genç vekillerini 4 kişiden oluşan seçici kurul belirleyecek. Antalya'daki üniversiteler ile gençlik çalışmaları ve projeleri yürüten sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşacak seçici kurulun belirleyeceği 50 genç, 1 yıl süreyle DÖGEM üyesi olarak görev yapacak.
GENÇLERİN ALDIĞI KARARLAR MECLİS'DE GÖRÜŞELECEK
Türkiye Büyük Millet Meclisi ruhuna uygun olarak planlanan hiçbir siyasi partiye ya da güce endeksli olmayacak DÖGEM, özgürlükçü ve katılımcı biçimde bütün gençliği temsil etmesi hedefleniyor. Kendi yönetimini belirleyecek ve almış oldukları her karar Belediyenin Meclisi'nde tavsiye niteliği taşıyacak yeni genç vekiller, Avrupa'da eğitim seminerlerine katılabilecek. Akademi bünyesinde ücretsiz sosyal, kişisel, mesleki eğitimler verilecek.
DÖGEM VEKİLLERİNİN ALACAĞI EĞİTİMLER
Meclis üyelerine temel vatandaşlık hakları, liderlik etkili iletişim, beden dili, etkili sunum, yerel yönetimler, Avrupa Birliği proje döngüsü yönetimi, kalkınma ajansları proje döngüsü, küresel ısınma ve ekoloji, girişimcilik ve KOSGEB projeleri, İngilizce, stresle mücadele, boş zaman yönetimi ve dinlenme eğitim semineri verilecek.
"ÖRNEK PROJE"
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçede yaşayan gençlere yönelik hazırlanan proje kısa sürede başta Antalya olmak üzere Türkiye genelinde örnek gençlik projesi olarak dikkati çektiğini söyledi. Başkan Genç, "Proje ilk yılında Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. DÖGEM, iç işleyişi, eğitim, sosyal, kültür, sanat ve sportif faaliyetleriyle fark yaratan bir proje olmuştur. Bu sayede Türkiye'nin birçok ilinde ve ilçesinden yerel yöneticiler proje hakkında detaylı bilgi alıp kendi bölgelerinde de uygulamak istediklerini belirtiyor. Gençlerimiz için fırsat olarak gördüğüm bu projeyi desteklemeye devam edeceğim" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!