Doğayı sevenlere farklı bir etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Doğayı sevenlere farklı bir etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 17:23

Doğayı sevenlere farklı bir etkinlik

Haberin Devamı

KONYA;(DHA)- KONYA'da eczacı Muammer Şen ve Merve Şen tarafından kurulan Temmuz Organik çiftliğinde yetişen ürünlerin hasadı, düzenlenecek 'Bağbozumu Şenliği' ile yapılacak.
Eczacı Muammer Şen ve Merve Şen, 2014 yılında Konya- Beyşehir karayolu üzerine kurulan 'Temmuz Organik Çiftliği' adını verdikleri çiftlikte 22 organik sertifikalı tıbbi aromatik bitkiler ile beraber meyve ve sebze ürünleri yetiştiriliyor. Üzümün 20 çeşidinin bulunduğu çiftlikte kekik, adaçayı, lavanta, melisa, ceviz, ökse otu, maydanoz, fasulye, goji berry, kantaron, ekinezya, alıç, kapari, domates, biber, patlıcan gibi organik ürünlerde yetiştiriliyor. Hiçbir tarımsal ilacın kullanılmadığı çiftlik, organik sertifikaya sahip   tıbbi drog üretimi yapan tek çiftlik. 
Ürünlerin bağbozumu için  30 Eylül- 1 Ekim tarihlerinde dağcı, yürüyüşçü, doğasever, organik ürün tutkunu  gibi yüzlerce kişi  katılacağı bağbozumu şenliği düzenlenecek.  Şenlikte konunun uzmanları ve akademisyenlerde söyleşi yapacak, bazı gösteriler ile müzik ziyafeti verilecek.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!