Doğan Yelken Takımı'na ödül

Güncelleme Tarihi:

Doğan Yelken Takımına ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 06:19

54'üncü Donanma Kupası Yat Yarışı’nı, IRC 3 sınıfında Deniz Yılmaz kaptanlığındaki Doğan Yelken takımı kazandı.

Haberin Devamı

27 Eylül Cumartesi günü Gölcük–Fenerbahçe arasında yapılan toplam 42 deniz mili mesafeli 54'üncü Donanma Kupası Yat Yarışı’nı, IRC 3 sınıfında Deniz Yılmaz kaptanlığındaki Doğan Yelken takımı kazandı. Aldığı iyi startı koruyan ve IRC 3 sınıfında yarış boyunca liderliği kaptırmayan filonun genç ekibi Doğan Yelken yarışı, 9 saat 15 dakikada tamamladı.

6 TEKNE YARIŞI TAMAMLAYAMADI

Yarışın diğer sınıf birincileri ise IRC0’da Fenerbahçe 1 – Boğaziçi Üniversitesi, IRC 1’de Tag Hauer Goblin3, IRC 2’de Arçelik Alize ve IRC4’de Minx Hedef Yelken oldu.

43 teknenin kayıt verdiği ve 38 teknenin start hattına geldiği yarışta, meteorolojinin günler öncesinden başlayan fırtına uyarısına karşı gerekli takviye ve hazırlıklarını yapan ekipler cumartesi sabahı saat 10.30’ta toplu olarak yarışa başladılar. Yaklaşık 15 knot havada start eden filonun büyük bir kısmı henüz körfezdeyken düşen hava, Tuzla burnunun dönülmesinin ardından beklentileri boşa çıkarmadı ve beklenen fırtına kendini gösterdi. Özellikle, Heybeliada-Kınalıada açıklarında 35-40 knot’luk sağanaklarla zor anlar yaşayan filoda 6 tekne yarışı tamamlayamadı.

Haberin Devamı

İstanbul Yelken Kulübü Trofesi’ne puan veren 2014 sezonunun en prestijli yarışlarından sayılan ve 26 Eylül Cuma akşamı Gölcük Donanma Komutanlığı’nda verilen resepsiyonla başlayan geleneksel 54.Donanma Kupası Yarışı’nda ilk üçe giren tekneler ise şöyle:

IRC 0 : 1. Fenerbahçe 1 –Boğaziçi Üniversitesi 2.Orient Express 6 3.Borusan Racing Çılgın Sigma
IRC 1 : 1. Tag Hauer Goblin 3 2. İstanbul Yelken 3. Easy Tiger
IRC 2 : 1. Arçelik Alize 2. Hedef Yelken 3. Enka Cheese
IRC 3 : 1. Doğan Yelken Petek 2. Efes Alize 3. ShakShuka
IRC 4 : 1. Minx Hedef Yelken 2. DHO Deniz Kızı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!