Doğan Şahin'e 'Chain of Merit' nişanı

Güncelleme Tarihi:

Doğan Şahine Chain of Merit nişanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 19:26

Avrupa Fair Play Birliği (EFPM), Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyesi “Manş Fatihi” lakaplı eski milli yüzücü Doğan Şahin'i, spora ve fair-play'e hizmetlerinden ötürü “Chain of Merit” (Erdem Kolyesi) nişanına layık görürken, nişan düzenlenen törenle kendisine takdim edildi.

Haberin Devamı

Doğan Şahin için Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen törende, EFPM Başkanı Prof. Dr. Carlos Goncalves, EFPM İkinci Başkanı Başkanı Erdoğan Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve davetliler hazır bulundu.

EFPM Başkanı Prof. Dr. Carlos Goncalves, Doğan Şahin'e spora ve fair-play'e olan hizmetlerinde ötürü layık görüldüğü “Chain of Merit” nişanını davetliler huzurunda takdim etti.

Goncalves, fair-play'in spor alanında her zaman önemli bir rol oynadığını, sporun sosyalleşme, bütünleşme, kültürler arası diyalog için önemli bir enstrüman olacağına inançlarının tam olduğunu aktarırken, “Doğan Şahin, Büyük Ada'da bilindiği lakabıyla 'Adaların Poseidon'u', bir deniz adamı olarak spor kariyeri boyunca daima bu rolü üstlenmiştir. Sadece fair-play yararına yürütüğü görevler ve verdiği mesajlarla değil, spor adamı kimliğiyle de övgüyü hak ediyor. Fevkalade spor geçmişi Türkiye'de gayet iyi bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

TMOK Başkanı Uğur Erdener ise yaptığı konuşmada, 60 yılı aşkın spor yaşamında bir çok hizmet vermiş Doğan Şahin için çok özel bir tören gerçekleştirildiğini belirterek, “Su sporlarıyla adeta özdeşleşmiş bir büyüğümüz. EFPM tarafından verilen bu ödülün töreninde onunla birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Kendisini gönülden kutluyorum” diye konuştu.
Doğan Şahin, Manş Denizi'ni geçip İngiltere sahiline çıktığında da aynı heyecanı yaşadığını belirtirken, “Taktığım bu nişan, şimdiye kadar aldığım hediyelerin içinde en kıymetlilerden biri oldu” dedi.

Öte yandan, 1994 yılında kurulan ve kurucu üyeleri arasında Türkiye'nin de yer aldığı Avrupa Fair Play Birliği (EFPM), başarı ve takdir ifadesi olan “Chain of Merit” nişanını, ilk kez 2009 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!