Doğan’ın hiç saçı çıkmayacak

Güncelleme Tarihi:

Doğan’ın hiç saçı çıkmayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 12:51

Annesinin ekmek pişirdiği tandıra düşen 2 yaşındaki Doğan Kartal’ın yanan kafa derisinin yerine bacağından alınan deri yerleştirildi.

Haberin Devamı


Yaklaşık 1.5 ay kadar önce geçirdiği kazanın ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık ve Tedavi Merkezi'nde tedavi gören Doğan Kartal’ın saçları hiç çıkmayacak. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Yavuz Albayrak, “Bacağından aldığımız deriyi Doğan’a kafa derisi yaptık. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Tek üzüntümüz Doğan’ın hayatı boyunca hiç saçının olmayacağıdır” dedi.

Doğuda tandır yanıklarının sıkça meydana geldiğini vurgulayan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı ve Yanık Tedavi Merkezi sorumlusu Dr. Yavuz Albayrak, ekmek tandırlarının kaldırılmasını istedi. Tandır yanıkları sonucu birçok kişinin sakat kaldığını hatta yaşamını yitirdiğini söyleyen Dr. Yavuz Albayrak, “Yerdeki tandırlar kaldırılıp ülkemizin batısındaki gibi duvarda olan tandırlar kurulmalı. Doğu ve Güneydoğu’da neredeyse günde bir kişi tandıra düşme sonucu yanıyor” diye konuştu.

Oğlunun başucundan bir saniye bile olsun ayrılmayan evli iki çocuk annesi Neriman Kartal ise, “Ekmeği pişirmiştim. Tandır sönmek üzereydi. Yoksa oğlumun oradan sağ çıkması mümkün değildi. Buna da şükür” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!