Doğan: İmar barışı sağlıklı kentlerin ilk adımı

Güncelleme Tarihi:

Doğan: İmar barışı sağlıklı kentlerin ilk adımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 12:49

Doğan: İmar barışı sağlıklı kentlerin ilk adımı

Haberin Devamı

AK Parti İzmir 1'inci Bölge milletvekili adayı Bilal Doğan Karabağlar'da imar barışını anlattı. Doğan imar barışının daha güvenli ve sağlıklı kentler kurmak için atılmış çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Milletvekili adayı Bilal Doğan, seçim çalışmalarına Karabağlar'da devam etti. Esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunan Doğan, imar barışıyla birlikte hükümetin bölgenin çok önemli bir sorununu çözdüğünü savundu. İmar barışıyla Türkiye'de 13 milyona yakın hane, işyeri, konut gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren imarla ilgili sorunların ortadan kaldırılacağını dile getiren Doğan, İzmirlilere başvuru için acele etmeleri çağrısında bulundu.

Karabağlar'da Kutlu ailesinin evini ziyaretinde konuyla ilgili vatandaşlara yapmaları gerekenler hakkında açıklamada bulunan Doğan, proje ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunları çözüleceğini söyledi. Bu düzenleme ile devletle ihtilaflı durumun ortadan kaldırılmasının, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

İzmir'in, imar barışından en yüksek payı alacak illerin başında geldiğini vurgulayan Doğan, İzmir'de yaklaşık 1 milyonun üzerinde konutun bundan faydalanmasının beklendiğini söyledi. Vatandaşların da imar barışını sevinçle karşıladığını belirten Doğan, İzmir'in deprem gerçeğine de dikkat çekti. Doğan, İzmir'deki binaların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyleyerek, "Türkiye geneline bakıldığında İzmir'in bu konuda bir tık daha yukarıda olduğu görülüyor. Tüm ilçelerde böyle yapılar olmakla beraber merkez ilçelerde daha fazla bir yoğunluk olacağını bekliyoruz. İmar barışı kentsel dönüşümün birinci ayağıdır" diye konuştu.

İmar barışı için uzun zamandır vatandaşların beklenti içinde bulunduğunu ifade eden Doğan, "Söz konusu düzenlemeyle bunun ötesinde bir adım atıldı. Bu vatandaşın talebi ve isteğiydi. Önemli olan bizim İzmir'de geri dönüşümü sağlamamız. Bu sayede konutları olan vatandaşımıza imkan sağlamış olduk. Rantsal dönüşüm işi artık bitti. İzmir'de 1 milyondan fazla vatandaşımız 'gelecekte acaba benim evim ne olacak' diye endişe etmeyecek. Bu barış İzmir ve İzmirlilerin en büyük sorunlarından birini çözmek için atılmış çok önemli bir adımdı. Sürüncemede kalan bir konu şimdi resmi olarak kayıt altına alınıyor. Buradan gelen para kentsel dönüşümde kullanılacak ve inşallah çok daha güvenli ve sağlıklı kentler inşa edeceğiz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!