Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 16:50

Doğan Heper son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

 Enver ALAS-Akın ÇELİKTAŞ/İSTANBUL, (DHA) TEDAVİ gördüğü hastanede geçen cuma günü 80 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Doğan Heper İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.  

Usta gazeteci Doğan Heper, Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başladığı gazeteciliğe sayfa sekreterliği, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği ve yazarlık dahil 53 yıl sığdırdı.  
*Heper'in 45 yıllık eşi İffet Heper: Ben ve çocuklarım gazeteyle birlikte büyüdü. Her zaman adresi, Milliyet Gazetesi oldu. Hatta ben o zamanlar 'Milliyet benim kumam' derdim" dedi.

MİLLİYET GAZETESİ'NDE TÖREN


Doğan Heper için ilk olarak 53 yıl çalıştığı Milliyet Gazetesi'nde yapılan törenin ardından Levent Afet Yolal Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene başta Heper ailesi ve Milliyet Gazetesi çalışanları olmak üzere basın ve siyaset camiasından çok sayıda isim katıldı. Cami avlusunda taziyeleri Doğan Heper'in eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ile Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir kabul etti. 
Cenazede Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay'ın yanı sıra Doğan Heper ile birlikte geçmişte Milliyet Gazetesi'nde mesaide bulunanlar da dahil olmak üzere gazetenin bugünkü yöneticileri ve çalışanları hazır bulundu. 

VUSLAT DOĞAN SABANCI VE ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ TAZİYEDE BULUNDU
Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı'nın yanı sıra Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da cenaze törenine katılarak taziyede bulundu. Yalçındağ'a oğulları Metin Alihan Yalçındağ ve Aydın Doğan Yalçındağ da eşlik etti.

USTA GAZETECİYE MESLEKTAŞLARINDAN SON GÖREV 
Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, gazeteci yazarlar Sedat Ergin, Tufan Türenç, Doğan Hızlan, Oktay Ekşi, Altan Öymen, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Yalçın Bayer, Tarhan Erdem, tarihçi yazar Murat Bardakçı gibi isimler de törene katılanlar arasında yer aldı. 

İFFET HEPER: MİLLİYET BENİM KUMAM
Tabutun başında basın mensuplarına konuşan İffet Heper, eşinin gazeteci olarak doğduğunu söyledi. 45 yıllık evlilik hayatlarında Milliyet Gazetesi'nin özel bir yeri olduğuna vurgu yapan Heper, bunu "Ben ve çocuklarım gazeteyle birlikte büyüdü. Her zaman adresi Milliyet Gazetesi oldu. Hatta ben o zamanlar 'Milliyet benim kumam' derdim" sözleriyle dile getirdi. 

"SON NEFESİNE KADAR MİLLİYET'E BAKARAK GEÇEN BİR ÖMÜR"
Eşinin gazeteciliği çok severek yaptığını anlatan İffet Heper "Demek ki kendini sevdirmiş, doğruluğuyla dürüstülüğüyle... Arkasından söylenen o kadar güzel sözler inanın onun adına mutlu oldum. Ne mutlu ona ki çok sevilmiş ve sayılmış. Onun adına da eşi olmaktan da gurur duyuyorum. 53 yıl bir ömür. Son nefesine kadar Milliyet'e bakarak geçen bir ömür. Bu çok gurur verici bir şey" şeklinde konuştu.

YALÇINDAĞ: "DOĞAN ABİ, HEM AİLE DOSTUMUZ HEM AİLE BÜYÜĞÜMÜZ, ÇOK ÖNEMLİ BİR KAYIPTIR"
Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Doğan abi, sektörün duayeni benim de çocukluğumuzdan beri hürmet ettiğimiz büyüğümüz ve çok iyi bir gazeteci. Sektöre büyük katkıları bulunmuştur. Çok iyi bir aile babasıdır. Allah'a şükür ki kızı halen daha bizimle çalışıyor. Doğan abi, hem aile dostumuz hem aile büyüğümüz, çok önemli bir kayıptır. Nurlar içinde yatsın" dedi.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı da Doğan Heper için "Doğan abi sadece Milliyet'te çalışanlar için dahil herkes için çok önemli bir figürdü." diye konuştu.

FİKRET BİLA: HAYATI GAZETECİLİK EVİ İSE MİLLİYET'Tİ
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ise Doğan Heper'in Türk basını için çok önemli bir kayıp olduğunu söyledi. Kendisinin Milliyet Gazetesi'nde Doğan Heper ile birlikte çalıştığını anımsatan Bila, "Bizlerin öğretmeniydi. O da Abdi İpekçi'nin öğrencisiydi. Abdi İpekçi'den öğrendiği gazetecilik ilke ve ahlakını bizlere öğretti. Hayatı gazetecilik, evi ise Milliyet'ti. Bizler onun öğretisine sadık kalarak gazetecilik yapmaya çalıştık" şeklinde konuştu. 

OKTAY EKŞİ: "HİZMETLERİ UNUTULMAZ NİTELİKTEDİR"
Gazeteci yazar ve CHP eski Milletvekili Oktay Ekşi de Doğan Heper için şunları söyledi:
"Doğan için söylenecek şeylerin başında onun tertemiz bir gazetecilik yaptığını söylemek lazım. Doğan, mesleğimize her zaman katkıda bulundu. Onun hem kendi itibarının hem de mesleğin itibarının yükselmesinde geçen hizmetleri sanıyorum ki unutulmaz niteliktedir."

ZİNCİRLİKUYU'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Helallik alınmasının ardından Doğan Heper için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Heper, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!