Doğan Cüceloğlu: Okul başarısı bilgi donanımıdır

Güncelleme Tarihi:

Doğan Cüceloğlu: Okul başarısı bilgi donanımıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 14:29

Doğan Cüceloğlu: Okul başarısı bilgi donanımıdır

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- KONYA'da  Esentepe Koleji tarafından hazırlanan konferansa katılan Psikolog Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, ''Okul başarısı bilgi donanımıdır, meslek başarısına bir kapı açar. İnsana bir kimlik kazandıran, bir hizmet imkânı veren ise meslek başarısıdır ki bu daha önemlidir. Ancak evlilik ve aile başarınız yoksa meslek başarısının tadına varamazsınız.''dedi. 
Esentepe Koleji tarafından Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen ve Doğan Cüceloğlu ile Polat Doğru’nun konuşmacı olarak katıldığı “Aile Üstüne Bir Sohbet” konulu konferans Esentepe Koleji öğrencileri ile velilerinden ve Konyalılardan yoğun ilgi gördü. 
Esentepe Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Konuk, yaptığı konuşmada, genç nesillerin hem akademik olarak hem de kişisel gelişim açısından geleceğe daha donanımlı hazırlanması için eğitimdeki yenilikçi ve kaliteden taviz vermeyen yaklaşımına sıkı sıkıya sahip çıktığını, çıkmaya devam edeceğini söyledi. Konuk, “Esentepe Koleji, akademik başarılarda sadece Konya'da değil, ülkemizde de çok ciddi derecelere imza atmış bir kurumdur. Ancak Esentepe Koleji olarak biz akademik başarı kadar, öğrencilerimizi hayata hazırlandığımızın da idrakindeyiz ve onların bireysel gelişimi, becerilerinin yükseltilmesi, kabiliyetlerinin geliştirilmesi, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı da eğitimin ayrılmaz parçası sayıyoruz. Nitekim sadece akademik başarılarla yetinmeyen Esentepe Koleji; satranç, yüzme, basketbol, jimnastik, taekwando, tenis, futsal, karate gibi spor alanlarında da çok ciddi başarıları elde etmiştir” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra kürsüye Psikolog ve Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu geldi. Akademik çalışmaları, kaleme aldığı eserleri ve televizyon programlarıyla geniş bir kitlenin ilgisini çeken Cüceloğlu, “Aile Üstüne Bir Sohbet” konulu konferans verdi.

Sosyolog Polat Doğru’nun da katıldığı konferansta günlük hayatta karşılaşılan sorunların çözümüne ilişkin önemli ipuçları veren Cüceloğlu, çocukların eğitiminde ailenin rolü ile ebeveynlerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında günlük hayattan örneklerle zenginleştirdiği lezzetli ve konferansı takip edenlerinde katılımını sağlayan bir sohbet gerçekleştirdi. Cüceloğlu, '' Okul başarısı mı, meslek başarısını mı tercih edersiniz? Okul başarısı bilgi donanımıdır, meslek başarısına bir kapı açar. İnsana bir kimlik kazandıran, bir hizmet imkânı veren ise meslek başarısıdır ki bu daha önemlidir. Ancak evlilik ve aile başarınız yoksa meslek başarısının tadına varamazsınız.'' dedi.
Velileri de uyarıda bulunan Cüceloğlu, ''Bugünden sonra çocuğun sınav sonucunu sormayacaksınız. Soracağınız elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettin mi, yaparken şevk var mıydı? Bu sorumluluğu keşfetmeye başladığı andan itibaren bu çocuğu durduramazsınız, bu sorumluluğu almış olur. Bunu yapabilmesi için çocuğun siz bu tanıklığı kendinize yapmaya başlayın. Çocuğun başarasına tanıklık edin tavsiyesinde bulundu.”dedi. 

Konferansın sonunda Doğan Cüceloğlu ve Polat Doğru’ya çeşitli hediyeler verilirken Cüceloğlu ve Doğru kitaplarını imzalayarak katılımcılarla sohbet etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!