'Doğamızı seviyor, koruyoruz' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Doğamızı seviyor, koruyoruz etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 10:05

'Doğamızı seviyor, koruyoruz' etkinliği

Haberin Devamı

Nurullah TOSUN/KIZILCAHAMAM(Ankara), (DHA)- KIZILCAHAMAM Belediyesi Jeoaprk Koordinasyon Merkezi'nce 2010 yılından itibaren her eğitim-öğretim yılında düzenli olarak gerçekleştirilen Doğa Bilincini Aşılama ve Jeopark eğitimleri ilçedeki ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerine verilmeye devam ediyor.  Bu eğitimlerin amacına ulaşması ve genç nesillere doğa sevgisinin insan hayatındaki önemini öğrencilere benimsetmek üzere Güvem bölgesinde bulunan Karagöl Jeositi çevresinde 'Temiz Bir Gelecek İçin Temiz Bir Doğa' sloganı ile bölge temizliği yapıldı.
Doğa Bilincini Aşılama ve Jeopark Eğitimlerinin esas amacı olan önceki nesillerden miras kalan doğal güzelliklerin ve jeolojik değerlerin bir sonraki nesillere aktarılması sağlanıyor. Doğa harikası olan temiz havası, eşsiz güzelliği ile dikkat çeken Karagöl jeositi etrafında bilinçsiz bir şekilde doğaya bırakılan atıklar toplanarak temizlenmiş oldu. Yapılan bu etkinliğe Kızılcahamam İmam Hatip Ortaokulu, Çağatay, Perihan Erdoğan ve Orhan Gazi Orta Okulu 5. ve 6. sınıfl öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Etkiliği düzenleyip koordine eden Kızılcahamam Belediyesi Jeopark Koordinasyon Merkezi sorumlusu Ali İhsan Kayabaşıoğlu  yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Kızılcahamam Belediyesi Jeopark Koordinasyon Merkezi olarak yapmış olduğumuz etkinliklerde ve eğitimlerde bu günün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımıza doğa bilincini aşılamanın yanı sıra yeni nesillere yaşadıkları bölgenin coğrafi ve jeolojik yapısı hakkında bilgi vermenin gururunu yaşamaktayız. Bu tip erkinliklerde çocuklarımız doğa ile iç içe yaşayıp, doğanın önemini küçük yaşlarda algılayıp, İnşallah ileriki hayatlarında doğa sever ve topluma duyarlı birer birey olacaklardır. Bu kapsamda Kızılcahamam Belediyesi olarak bölgemizde bulunan 2000 kilometrekarelik alanda 250 farklı jeositin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak üzere 2009 yılında Türkiye'nin ilk Jeopark Projesi olan Kızılcahamam Jeoparkı amacına emin adımlarla ve potansiyelini gün geçtikçe daha da attırarak devam edeceğiz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!