Doğalgazdan elektrik üretecek

Güncelleme Tarihi:

Doğalgazdan elektrik üretecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 15:27

Yenimahalle Belediyesi, doğalgaz ile belediye binasını ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ni aydınlatmak için OFEN Enerji firmasıyla 5 yıllık protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen protokol törenine, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Boran, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve OFEN Enerji yönetim kurulu üyeleri katıldı. ‘Tri-Jenerasyon’ isimli sistem sayesinde Yenimahalle Belediyesi’nin toplamda yüzde 35 tasarruf sağlayacağını belirten Başkan Yaşar, “Enerji maliyetleri tüm kurumlar için büyük bir maliyet. Tasarruf sağlamak, yenilenebilir enerji kaynaklarımızı mümkün olduğu kadar çok kullanmak hepimizin yurtseverlik görevidir. Hem çevreyi koruyan hem de ekonomik açıdan kuruma tasarruf sağlayan ‘Tri-Jenerasyon’ uygulamasına geçiyoruz” diye konuştu.

YEŞİL BİNA SERTİFİKASI

Tri-Jenerasyon’un çevreci olduğuna da dikkat çeken yetkililer, “Tri-Jenerasyon Birleşmiş Milletler’de karbon emisyon salınımlarının azaltılması ve küresel ısınma ile mücadele konusunda en büyük mücadele aracı olarak kabul ediliyor. Uygulama ile aynı zamanda Yenimahalle Belediyesi, yeşil ve verimli bina sertifikası alabilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!