Doğalgaz ve kış turizmi masada

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz ve kış turizmi masada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 12:13

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, petrol ve doğalgaz zengini 3 Körfez ülkesine gitmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, petrol ve doğalgaz zengini 3 Körfez ülkesine gitmeye hazırlanıyor. Erdoğan’ın Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn’i

Doğalgaz ve kış turizmi masada

kapsayacak ziyaretinde “Türkiye yatırım için güvenli liman” mesajı verilecek. Görüşmelerde Türkiye’ye LNG ithalatı, Karadeniz’e kış turizm yatırımları ve üçüncü ülkelerdeki ortak müteahhitlik fırsatları ele alınacak.

“GÜVENLİ LİMAN” MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Doğu Afrika turunun ardından hafta sonu da üç zengin Körfez ülkesi Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’a gidecek. 12-15 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek ziyaretlerde, başta ekonomik ilişkiler olmak üzere terörle mücadele, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeler gündeme gelecek. Üç ülkede işadamlarına “Türkiye yatırımda güvenli liman” mesajı verilecek. Erdoğan’ın ilk durağı 12 Şubat’ta Bahreyn olacak. Görüşmelerde 330 milyon dolar civarında olan Türkiye ile Bahreyn arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılması gündeme gelecek. Bahreyn ile müteahhitlik alanında işbirliği fırsatları ele alınacak.

Haberin Devamı

Bahreyn’li yatırımcılara Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kış turizm alanlarıyla ilgili bilgi verilecek.

1.5 YILDA 7’NCİ ZİRVE

Erdoğan’ın ikinci durağı ise 13 Şubat’ta Sudi Arabistan olacak. İki ülke arasında 16 ayda üst düzey 7’nci Zirve niteliğini taşıyacak buluşmada başta Suriye, Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, askeri ve ticari alanda atılacak adımlar ele alınacak. Son yıllarda yıllık 8 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin arttırılması için de görüşmeler yapılacak. Suudi yatırımcılar turizm yatırımları için davet edilmesi beklenirken Türk işadamlarının da Suudi Arabistan’da yapılan altyapı projelerinde daha fazla yer alması için neler yapılması gerektiği görüşülecek.

KATAR’LA LNG GÖRÜŞMESİ

Taraflar bu çerçevede asıl anlaşmanın altyapısını oluşturmak için hazırlığa başladı. Katar’dan LNG ithalatının miktar ve vadesinin de yer alacağı asıl anlaşmanın en kısa sürede imzalanacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son durağı ise Katar olacak. Erdoğan, iki ay önce Trabzon’da buluştuğu Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El-Tani ile yeniden biraraya gelecek. Görüşmelerde enerji, ticaret ve turizm konuları gündeme gelecek. Temaslarda Katarlıların ilgi duyduğu Karadeniz’deki kış turizm alanları konuşulacak. Ayrıca dünyadaki toplam LNG arzının 3’te 1’ini tek başına karşılayan Katar’dan yapılacak ithalat konusu ele alınacak. Erdoğan’ın, geçen yılki ziyareti sırasında BOTAŞ ile Katar Milli Petrol Şirketi arasında Tükiye’nin bu ülkeden uzun vadeli ve düzenli LNG ithalatı yapmasını sağlayacak ön mutabakat zaptı imzalamıştı. Üç Körfez ülkesiyle bölgedeki üçüncü ülkelerde yapılacak ortak yatırımlar için de nabız yoklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!