Doğalgaz tatili başıboş bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz tatili başıboş bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 16:34

Yapracık TOKİ Konutları 14. Bölge’deki Bilge Kağan İlkokulu ve Hasan Polatkan Ortaokulu’nun bahçesinde ağaçlandırma amacıyla kazı yapan kepçe, doğalgaz borusunu deldi. Sızıntı ve patlama riski nedeniyle okul tatil edildi. Velileri işte olan çocuklar, başlarında kimse olmadan civardaki parklarda vakit geçirdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Yapracık TOKİ Konutları 14. Bölge’deki Bilge Kağan İlkokulu ve Hasan Polatkan Ortaokulu’nun bahçesinde yapılan kazı sırasında talihsiz bir kaza yaşandı. Ağaç dikimi amacıyla toprak alana çukur açan kepçe, bölgeden geçen doğalgaz borusuna temas etti. Görgü tanıklarının iddialarına göre, boruda oluşan çizikten gaz sızmaya başladı. Başkentgaz ekiplerinden yardım isteyen okul yönetimi, risk altındaki çocukların can güvenliğini düşünerek, dersleri iptal etti. Sınıfları boşaltan çok sayıda öğrenci güvenli bir şekilde okuldan tahliye edildi.

VELİSİ İŞTE OLAN PARKA KOŞTU

Olaydan haberdar olan öğrenci velilerinin bazıları soluğu okulda aldı. Fakat haberdar edilemeyen ve iş yerlerinde bulunan bazı velilerin, şehir merkezinden yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki okula gidip, çocuklarını alabilmeleri mümkün olmadı. Derslerin tatil edilmesini fırsat bilen çocuklardan bir bölümü, kendi başlarına eve giderken, bir başka bölümü ise okulun çevresindeki parklarda tek başlarına vakit geçirdi. Yönetimin risk altındaki okulu tahliye ederek doğru bir adım attığını belirten vatandaşlar, bazı öğrencilerin ailelerinin bilgisi dışında parklarda başıboş bırakılmasına ise tepki gösterdi.

Haberin Devamı

PATLAYAN BORU YENİLENECEK

Öte yandan ihbar üzerine okula gelen Başkentgaz ekipleri, okulun doğalgazını kesip, kazı sırasında delinen borunun etrafına güvenlik şeridi çekti. Okul yetkilileri, zarar gören borunun kısa süri çinde yenileneceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!