Doğalgaz kurbanlarına İzmir’de mevlitli anma

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz kurbanlarına İzmir’de mevlitli anma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2010 00:00

Çankaya’da geçen yılbaşında meydana gelen doğalgaz faciasında yaşamını yitiren yedi üniversite öğrencisinden biri olan Özgür Turan Atilla için İzmir’deki evinde mevlit okutuldu.

Atilla’nın ölümünün birinci yılı dolayısıyla, ailesinin Güzelyalı semtindeki evinde duaların okunduğu mevlite gelenlere yemek ve lokma dağıtıldı.
Özgür Turan Atilla’nın arkadaşları ve yakınlarını karşılayan anne Okşan ve baba Murat Atilla’nın üzgün olduğu görüldü.
Baba Murat Atilla, bir yıl önce yaşamını yitiren oğulları Özgür Turan ve altı arkadaşı anısına mevlit okuttuklarını söyledi.
Oğlunun Göztepe Spor Kulübü taraftarı olduğunu hatırlatan Atilla, desteklerinden ötürü Göztepe Spor Kulubü ile taraftarlarına müteşekkir olduklarını belirtti.
BAŞKENTGAZ Genel Müdürü Veysel Karani Demir hakkında, “ölen kişinin hatırasına hakaret” ettiği gerekçesiyle açılan davanın sürdüğünü, Demir ve eski EGO Genel Müdürü İhsan Fincan’ın da aralarında bulunduğu 13 sanığın “taksirle ölüme neden oldukları” iddiasıyla yargılanmalarına başlandığını anlatan Murat Atilla, şöyle konuştu:
“Mahkeme süreci devam ediyor, açılan bir kamu davası var. Kasım ayında ilk duruşması yapıldı. Davanın ikinci duruşması 29 Ocak’ta görülecek. Adalete güveniyoruz. Yargıya inanıyoruz. Bütün isteğimiz, bundan sonra bu tarz ölümlerin yaşanmaması. Genç çocukların yanmaması, başka anne babaların ağlamamasını istiyoruz. İnşallah çocuklarımızın vefatı, uygulamadaki bir takım aksaklıkları yetkililerin dikkate almasını sağlar ve bundan sonra böyle acılar yaşanmaz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!