Doğalgaz dağıtımında araç ve kıyafet standardı yolda

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz dağıtımında araç ve kıyafet standardı yolda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 09:21

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Derneği yürüttükleri ortak çalışma kapsamında, doğalgaz dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesi ve tanınırlığının artırılması için acil müdahale ekiplerinin araç ve kıyafetleri, 3 yıl içinde standart hale getirilecek.

Haberin Devamı

GAZBİR'den yapılan açıklamaya göre, 5-6 Aralık'ta 10. EPDK-GAZBİR Sektörel Değerlendirme Toplantısı EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Yılmaz, doğalgaz dağıtım sektörünün faaliyetlerinden memnun olduklarını, gelecek dönemde sektörün daha iyi bir noktaya geleceğini düşündüğünü belirtti.

Yılmaz, doğalgaz dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesinin artırılması için acil müdahale ekiplerinin kıyafet ve araçlarının standartlaştırılması için GAZBİR ile proje yürüttüklerini bildirdi. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Doğalgaz dağıtım şirketleri, faaliyet alanları gereği vatandaşlarımızla en çok temas eden sektör temsilcileri konumundalar. Özellikle acil müdahale ekipleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması anlamında önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu faaliyetlerin önemli bir unsuru Türkiye genelinde faaliyet yapan doğalgaz dağıtım şirketleri ekiplerinin kıyafet ve araçlarının standart hale getirilmesi, bu ekiplerin vatandaş nezdinde tanınırlığının artırılması, verilmekte olan hizmetin standartlaştırılması anlamında büyük önem taşıyor. EPDK olarak Türkiye genelinde doğalgaz dağıtım şirketlerinin acil müdahale ekiplerinin kıyafetlerinin ve araçlarının 3 yıl içinde standart hale getirilmesini destekliyoruz."

Haberin Devamı

5 MİLYAR LİRA YATIRIM YOLDA

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan da gerekli mevzuat altyapısının oluşması halinde doğalgaz dağıtım sektöründe 2019'a kadar 5 il ve 200 yeni ilçeye doğalgazın ulaştırılmasını planladıklarını bildirdi.

İlk etapta 2 il ve 33 ilçenin, devamında ise 3 il ve 66 ilçenin 2019'un sonuna kadar doğalgaza kavuşabileceğini belirten Arslan, "Bu kapsamda Enerji Bakanlığı ve EPDK ile koordineli şekilde bir çalışma yapacağız. Bu proje kapsamında yaklaşık olarak 5 milyar lira yeni şebeke yatırımı özel sektör tarafından gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı.

Doğalgaz dağıtım sektöründe 68 şirket faaliyet gösteriyor, 12,3 milyon aboneye hizmet veriliyor. Bugüne kadar yapılan yatırımlarla 76 ilde doğalgaz dağıtım faaliyeti yürütülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!