Doğal taştan evye yaptı

Güncelleme Tarihi:

Doğal taştan evye yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 01:05

İZMİRLİ mermer sanayicisi Ramazan Yorulmaz, üç yıllık bir çalışmanın ardından, doğaltaştan mutfak evyesi üretimini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı


Barack Obama, Bill Clinton, Haydar Aliyev gibi dünya liderleri ile Michael Jackson, Ajda Pekkan, Orhan Gencabay gibi ünlülerin mutfak mermerleri ve dekorasyonlarını yapan İzmirli mermer sanayicisi Ramazan Yorulmaz, önemli bir araştırma geliştirme başarısına imza attı. Üç yıllık bir çalışmanın ardından ilk kez doğaltaştan mutfak evyesi üretti. Daha önce doğaltaş dışındaki malzemelerden yapılan ve 1000 Euro fiyatlarla ithal edilen mutfak evyesini yaklaşık yarı fiyatına doğaltaştan yüzde 100 yerli olarak ürettiklerini dile getiren Yorulmaz Mermer Genel Müdürü Ramazan Yorulmaz, dünyada bu şekilde ilk ürünü tasarlayıp üreterek piyasaya sunduklarını söyledi.
Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiklerini ve bu proje üzerinde üç yıldır çalıştıklarını anlatan Yorulmaz, “Türkiye’ye her yıl binlerce evye ithal edildiğini gördükten sonra, bunun yerli üretimini gerçekleştirmek için yola çıktık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda doğaltaştan mutfak evyesini ürettik. Ar-ge çalışmaları için 50 bin TL’nin üzerinde yatırım yaptık. El emeği ile yüzde yüz doğaltaştan 3 farklı desendeki evyemizi üretip, piyasada satılacak hale getirdik. Yurtdışından ithal edilen ürünler 1000 Eurolar seviyesindeyken biz yaklaşık yarı fiyatına bu ürünü tüketicilerimize sunuyoruz. TÜBİTAK ve KOSGEB’e başvuru yaptık. Projemize destek alacağız. Ürünümüzün patentini de aldık. Hükümetimizin yerli üretim seferberliğine kendi alanımızda katkı sağladık. İthalatın önüne geçerek, cari açık sorununa sanayici olarak katkı sağlayacağımdan dolayı çok mutluyum” dedi.
Bugüne kadar mutfaklarda hep tezgahlarla aynı renk ve desende evye talepleri aldıklarını, mutfaklarda çelik ya da farklı evye kullanımından kaynaklanan su yalıtımı sorunları yaşandığını gördüklerini dile getiren Yorulmaz, yeni ürünlerinin hem tüketiciyi taleplerini karşıladığını hem de yalıtım sorununu kökten çözdüğünü vurguladı. Mutfak evyesine büyük bir talebin olduğuna, İzmir’de bir firmaya bayilik verdiklerine işaret eden Yorulmaz, Ankara, Bodrum, Marmaris gibi yerlerden gelen bayilik taleplerini değerlendirdiklerini açıkladı. Hedeflerinin bugüne kadar ithal edilen bu ürünün ihracatını yapmak olduğunu vurgulayan Yorulmaz, bu konuda da girişimlere başladıklarını, önümüzdeki yıl içinde ilk ihracatlarını yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!