Doğal afetlere önlem için 1 milyon liralık yatırım

Güncelleme Tarihi:

Doğal afetlere önlem için 1 milyon liralık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 11:26

Doğal afetlere önlem için 1 milyon liralık yatırım

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde gerçekleştirilen Karanfilli Çayı Mikrohavza Entegre Rehabilitasyon Projesi çalışmaları sürüyor. Bölgede yaşanan sel ve erozyonun önlenmesi, toprağın korunması, tabii kaynakların geliştirilmesi, çığ ve heyelanların kontrol altına alınmasının hedeflendiği proje için bu yıl 1 milyon 22 bin lira yatırım yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) Çameli'de sel ve erozyonun önlenmesi, toprağın korunması, tabii kaynakların geliştirilmesi, çığ ve heyelanların kontrol altına alınması amacıyla başlattığı Karanfilli Çayı Mikrohavza Entegre Rehabilitasyon Projesi devam ediyor. 2017-2021 yılları arası 5 yıllık süreyi kapsayan proje, 282 bin 160 dekarlık alanda uygulanacak. Taşçılar, Elmalı, Karabayır, Akpınar, Sarıkavak, Emecik, Cevizli ve Arpacık köylerini içine alan Mikrohavza Entegre Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde çeşitli derelerde 96 bin 613 metre kafes tel, 79 bin 118 metre kuru duvar ve 5 bin 447 metre de harçlı duvar olmak üzere eşik yapılacak. Ayrıca 22 bin 580 dekar alanda çalı takviyeli teras ve örme çit teras yapılacak projede, yapımı planlanan 20 kilometre uzunluğundaki yol inşasının sonuna gelindi. OGM tarafından yürütülen projede, bu yılki çalışmaların sonuna yaklaşıldı. Bu yıl içerisinde proje çerçevesinde 1 milyon 22 bin lira harcama yapılarak 10 bin 742 metre galvanizli kafes tel yapıldı. Ayrıca bu yılki çalışmalarla 16 bin 210 dekar alanda 88 bin 939 metre çalı takviyeli teras ile 7 bin 171 metre örme çit teras inşa edildi.

Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, yapılan çalışmalar ile aşırı yağışlar sonucu meydana gelen ve zirai alanlarla balık üretme havuzlarında zarar oluşturan sel ve zararın önüne geçileceğini söyledi. Korucu, projeyle toprak su ve bitki örtüsü arasında dengeyi sağlamak amacıyla teknik, kültürel ve idari tedbirlerin alınacağını belirterek, bölgede yaşayan vatandaşların ekonomik ve sosyal kalkınmalarının sağlanarak doğal kaynaklar üzerindeki baskının azalacağını ifade etti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!